VadeVi
La propietat d’Oller del Mas compra 63 ha de vinya al Priorat

Ha sigut una gran oportunitat totalment inesperada. Fruit de les casualitats, o millor dit, de les sincronicitats, se’m va presentar aquesta finca, la vam anar a veure amb el meu fill i el Carles Muray, enòleg del celler i vaig quedar totalment meravellat, allà va ser quan vaig visualitzar el nou celler”. Frank Margenat, propietari del celler Oller del Mas explica com s’ha gestat el que serà el primer capítol d’una història vitivinícola al Priorat. De fet, segons ha compartit la marca en un comunicat, aquesta regió “sempre ha estat referent per a Margenat”, qui amb aquesta històrica, “planteja un projecte personal i ambiciós per a elaborar un gran vi en una de les zones més preuades”, manifesta.

63 hectàrees entre La Garranxa i la serra del Molló

La finca ocupa 63 hectàrees està situada entre el barranc de la Garranxa i la serra del Molló de Porrera, entre els 500 i 800 metres d’altitud i el projecte planteja plantar-ne 25 hectàrees de varietats autòctones com la garnatxa i la carinyena sota els paràmetres de la viticultura ecològica i biodinàmica.

Amb l’objectiu de treure el primer vi al mercat l’any 2028, detallen que la primera fase del projecte contempla la recuperació dels bancals de pedra seca, alguns ceps vells i la plantació de vinyes noves. A més a més, d’entrada, la finca contempla una masia que es rehabilitarà com a espai per guardar eines i maquinària, però la intenció de Frank Margenat és buscar una casa existent al poble de Porrera i fer un petit celler on poder elaborar entre les 15.000 i les 20.000 ampolles. Segons avançava aquest divendres La Vanguardia, aquest projecte demanarà una inversió d’1,5 milions d’euros.

Heretat Oller del Mas
Heretat Oller del Mas | cedida

“Por Enrere”

Frank Margenat -expliquen- ha creat per aquest projecte la societat “Por Enrere SL”, nom que el va inspirar fruit de l’explicació d’Albert Costa de Vall Llach en referència a l’origen del nom de Porrera. La història explica que la gent va marxar del poble de la Garranxa per la por als llops. Actualment, a Porrera, un poble amb només 435 habitants, ja hi elaboren 22 cellers i és, després de Gratallops, el segon municipi de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat amb més cellers.

Amb l’adquisició d’aquesta finca el grup Oller del Mas comptarà amb 3 cellers, Oller del Mas al Pla de Bages, una participació del Celler Bellaserra, a Cerdanyola del Vallès, i el celler La Garranxa al Priorat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa