El sector vermutenc català continua donant sorpreses positives que reforcen l’aposta per la qualitat i la diversitat de la producció que se’n fa al país. Aquesta setmana hem sabut que els vermuts Rosat 2024 i Blanc 2023 de la marca lleidatana Marnuthem han estat guardonats pels World Vermouth Awards 2024 com a Millor Vermouth del Món en les categories semidolç i semi sec, respectivament. Així ho feia públic l’organització World Drinks Awards que premia per segona vegada consecutiva aquest jove projecte de Bell-lloc d’Urgell.

“La confirmació que anem pel bon camí”
Marc Cuenca i Núria Sánchez, propietaris de Marnuthem, han mostrat la seva satisfacció i orgull per aquests nous reconeixements, quan ara fa un any que el Vermouth Blanc 2021, ja va ser reconegut amb aquest mateix guardó. “Entenen que aquest nou premi és la confirmació que anem pel bon camí; amb una aposta decidida per la qualitat i el producte prèmium“, comparteix Cuenca. La fòrmula de l’èxit, que mai es comparteix del tot, passa segons Sánchez pel “respecte pel vi blanc i rosat base i la bona selecció dels botànics que configuren la nostra recepta”, que considera “decisions claus que determinen l’excel·lència del producte”.

Els millors vermuts del món
Els World Vermouth Awards són premis globals que seleccionen el millor en tots els estils reconeguts internacionalment, premien i promouen el millor vermut del món entre els consumidors i el comerç de tot el món. En aquest sentit, Cuenca destaca que “el jurat dels premis hagi reconegut la qualitat de dos productes tan diferents, i alhora tan complementaris”.
Els elaboradors lleidatans descriuen el Marnuthem Rosat com un producte “d’aspecte rosat, lleuger aroma floral i amb tocs de fruita del bosc; que amb un pas per boca cremós i gust de vainilla i nabius”. Mentre que del Marnuthem Blanc, en diuen que “té un nas fresc amb tocs cítrics, fruita tropical i canella; i en boca, les primeres notes cítriques i fresques, finalitzen amb una lleugera amargor amable que marca la diferència”.
El nom de Marnuthem ve de l’acrònim de Marc, Núria i Vermut. Un detall que explica el triangle que el Marc Cuenca i Núria Sánchez mantenen amb aquest producte de maceració vínica que pot tenir tantes variables com maneres d’elaborar i botànics vulguem utilitzar.