VadeVi
Aquestes són les novetats en formació de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya

La formació especialitzada en el sector d’enoturisme és un reclam de moltes empreses vitivinícoles. Tenir treballadors específics que puguin tirar endavant projectes que combinen turisme i vinicultura s’està convertint en una prioritat per a molts cellers. És per això, que l’Escola d’Enoturisme de Catalunya amplia cada any la seva cartera de formacions, ja que en molts casos la demanda de personal especialitzat ha augmentat. Enguany, les novetats del centre formatiu combinen cursos per a professionals i oportunitats de feina per a persones a l’atur, la qual cosa posa a disposició del públic una gran varietat de formacions, activitats i cursos per continuar ampliant l’educació especialitzada en el sector.

Totes les formacions de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya giren al voltant de dos grans grups: la sommelieria i el turisme. En aquest sentit, es busca trobar l’equilibri perfecte per a poder fer sense problema qualsevol feina dins de les empreses vitivinícoles. En concret, es posen a disposició del públic quatre cursos relacionats amb el primer grup i quatre amb el segon. La principal novetat d’aquest nou curs 2025-2026 en l’àmbit de la sommelieria és l’Escola de Tast. Aquesta formació -que consta de 80 hores lectives- està destinada a totes aquelles persones que ja són considerades professionals del sector i que ja han tingut un contacte previ amb l’escola. És un curs exclusiu i 100% subvencionat el que el converteix en la formació addicional perfecta per a tots aquells que ja hagin obtingut alguna titulació del centre formatiu o bé estiguin cursant alguna altra formació relacionada amb estudis finalitzats de sommelieria, guia enoturística o altres estudis afins (enologia, vitivinicultura…).

D’altra banda, un altre curs destacable del centre formatiu català és el WSET, que es fa a través del Wine Courses Barcelona. A la seu de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya es poden cursar el WSET 1 i 2, que estan previstos pel febrer i la primavera del 2025. Pel que fa a les altres activitats, el centre continua disposat del curs de sommelier professional el qual el gener iniciarà la seva 5a promoció i el Certificat de Professionalitat (CP) de Sommelieria que està subvencionat pel Servei públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

L’FPO DUAL per a persones desocupades

En l’àmbit del turisme, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya també proposa algunes novetats per enguany. El Programa FPO DUAL -també subvencionat pel SOC- ofereix 15 contractes en formació en alternança per a treballar en el sector restauració. D’aquesta manera es combina formació i treball per tal que la persona tingui una visió de 360 graus del que és el món laboral. Consta d’un 35% d’hores de formació i un 65% d’hores de treball i, un cop finalitzat el curs, s’obté un Certificat de Professionalitat (CP) de servei de restauració. A més, el curs 2025-2026 també comptarà amb el CP de Vendes de productes i serveis turístics. Aquesta formació, també subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya és una de les més sol·licitades pel sector, ja que proporciona els coneixements d’un perfil molt buscat per les empreses.

Cursos de formació per a persones i empreses

La digitalització és una part important del sector i igual que ha passat en altres gremis, la vitivinicultura està fent un viratge cap a les noves tecnologies. Per aquest motiu, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya presenta sis cursos de formació per a diferents perfils que encara estan per definir. Els perfils que han concretat des del centre formatiu es divideixen en tres grups: persones d’entre 18 i 29 anys a l’atur, aturats de més de 45 anys i persones desocupades de més de 55 anys. Aquestes formacions, però, encara s’estan estructurant i caldrà esperar uns mesos a veure l’oferta completa.

El centre formatiu també posa sobre la taula algunes formacions per a millorar la gestió empresarial o per a professionals del sector. Aquests cursos estan subvencionats pel Consorci i busquen ajudar a la continuïtat de la formació a treballadors i companyies que ja formen part del sector. Oferiran formació especialitzada de diferents àrees com la sommelieria, tast, servei, producte enogastronòmic, desenvolupament de producte turístic, comunicació i comercialització de producte turístic, anglès del món del vi… Aquestes formacions, d’entre 15-30 hores de durada, seran impartides per experts del sector.

Més notícies
Notícia: Quatre anys de silenci amb la Llei Catalana del Vi en el tinter
Comparteix
El sector vitivinícola encara resta a l'espera del decret de desplegament de la normativa tot i que va ser aprovada per majoria al Parlament el 2020
Notícia: Freixenet busca connectar amb el públic jove amb la seva nova campanya
Comparteix
Sota el lema 'Mucho por brindar' la marca vol posicionant-se com l'aliat perfecte per elevar els moments informals
Notícia: Sabaté i Coca Reserva Familiar 2014 i Turbot a l’estil Orio
Comparteix
Els escumosos de llarga criança, representen la màxima expressió sensorial d’aquesta mena de vins
Notícia: 5 caves que són novetat i 1 que està de celebració per celebrar les festes
Comparteix
El Nadal és un bon moment perquè els cellers elaboradors aprofitin per treure al mercat les seves darreres novetats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa