VadeVi
Un centenar d’experts exposaran les novetats del sector del vi a la BWW

La pròxima edició de Barcelona Wine Week posarà el focus en reptes del sector vitivinícola i tendències de consum. Aquestes últimes molt lligades a la revaloració dels vins que neixen de ceps centenaris. Per poder explicar totes les novetats i tenir en compte la situació del sector, els organitzadors han convidat a un centenars d’experts que reflexionaran sobre l’ordre del dia en el món vitivinícola. Els més destacats són Raúl Pérez (El Bierzo), per a molts l’enòleg més influent de l’estat espanyol, o Fernando Mora (Cellers Frontonio), Màster of Wine i elaborador d’algunes de les garnatxes més prestigioses a escala mundial. La Barcelona Wine Week 2025 reunirà més de 1.200 empreses expositores en la qual serà la major edició en els seus quatre anys d’història. El saló, que se celebrarà per primera vegada en dos pavellons de Fira de Barcelona per a donar cabuda a l’alta demanda de participació, espera rebre a més de 24.000 visitants professionals.

A part de tenir un espai per a pràcticament totes les DO de l’estat espanyol, la Barcelona Wine Week també és un esdeveniment on es pots tastar el vi. En aquest sentit, sota el mateix eix del programa, es farà una sessió inèdita que permetrà tasta vins de ceps prefil·loxèriques, algunes amb gairebé 300 anys, de Lanzarote (Cellers L’Aixeta) Pontevedra (Cellers Gerardo Méndez) i Valladolid (Javier Sanz Viticultores). Aquesta, però, no serà l’única sessió que se centrarà en les vinyes velles. Sobre els secrets d’aquestes plantes centenàries també reflexionaran experts com Doug Frost, Màster of Wine i Màster Sommelier, o Fernando Mayoral (Millor sommelier d’Espanya 2024). A més, l’espai Wine Tasting Journey del ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, oferirà un tast autoguiat amb més de 80 referències de vins de ceps vells d’Espanya.

Entre les activitats del programa hi haurà una sessió que reunirà els sommeliers dels restaurants Paco Roncero (Mª José Huertas) i Disfrutar (Rodrigo Briseño), entre altres especialistes. També s’analitzaran reptes inajornables per al sector. Cellers de renom com Abadia Retuerta, Matarromera, Raventós Codorníu i Perelada abordaran una qüestió tan urgent com l’aprofitament de l’aigua i la resposta als episodis de sequera.

També hi haurà algunes sessions dedicades a les assignatures pendents del sector, com la visibilització de la dona. D’això es parlarà al tast Vins d’Autora, amb enòlogues com Mayte Calvo (Cellers Bilbaïns), Laura Tragant (Codorníu), Anne Cannan (Clos Figueres) o Martina Prieto (Cellers Atapeït Parent). A més, en BWW2025 es lliuraran els I Premis Isabel Millars, creats per Dones del Vi per a reconèixer a la millor enòloga, sommelier, viticultora i directora de celler, entre altres categories. Entre les finalistes, noms com Marta Casas (Parés Baltà); Mireia Torres (Jean Leon); Adriana Ochoa (Cellers Ochoa); o les Màster of Wine Jancis Robinson i Almudena Alberca.

Els protagonistes de l’edició

Sempre hi ha algunes DO amb menys repercussió que destaquen en la Barcelona Wine Week. Enguany hi haurà tast per donar-ne a conèixer algunes. Els 10 magnífics de la DO Ries Baixas, en la qual es podran tastar deu dels millors vins d’aquesta DO gallega, la majoria blancs, de la mà del periodista i sommelier Ramon Francàs. En un altra sessió es commemorarà el centenari de la DOca Rioja, amb 8 vins procedents de vinyes històriques de La Rioja. Un tast exclusiu que dirigirà el Màster of Wine Pedro Ballesteros. Ell mateix serà, també, l’encarregat de dirigir un tast dels vins més representatius de la DO Terra Alta, amb garnatxes i carinyenes de llargues criances.

Per primera vegada, BWW acollirà el lliurament dels premis Estrella a les millors cartes de vins de bars i restaurants d’Espanya, organitzats per la prestigiosa guia Star Wine List, i el concurs Millor Sommelier de Catalunya. També serà l’escenari de l’I Fòrum Internacional de Enoturismo, organitzat per l’Agència Catalana de Turisme (ACT) i centrat en projectes de referència mundial, amb sessions dedicades als casos de Bordeus, Porto, Geòrgia i la Xina, i la participació d’una quinzena de ponents internacionals.

Més notícies
Notícia: L’Audiència Nacional arxiva el cas de frau de la DO Valdepeñas però admet “descontrol”
Comparteix
El magistrat Calama renya els operadors de la denominació d'origen castellana pel desori
Notícia: La història de la DO Binissalem, les vinyes de Mallorca
Comparteix
Els viticultors exposen l'esforç per recuperar l'essència del vi mallorquí davant nous desafiaments com el canvi climàtic i les plagues
Notícia: Vinos OFF The Record, el festival ‘indie’ del vi per a petits elaboradors
Comparteix
L'esdeveniment coincideix amb les dates de la Barcelona Wine Week i promet ser una fira amb una quarantena de cellers i més de 200 referències
Notícia: L’Espai Penedès-BCN tanca 2024 amb un centenar de tastos i 1.700 assistents
Comparteix
Durant aquest 2025 s’espera que el nombre d’assistents continuï creixent significativament | Només pel mes de gener hi ha 405 reserves en tastos i maridatges

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa