N’hem parlat a bastament en aquesta capçalera, la Barcelona Wine Week ha estat un bullici d’activitats de tota mena durant els primers dies de febrer. Ponències, xerrades, debats i molts expositors, vora el miler, donant a conèixer els seus productes, novetats i noves anyades. Ara que ha tancat portes la quarta edició, és temps de valoracions i balanços, així com de compartir tot el contingut recopilat i après.
El comunicador Santiago Rivas ha publicat un article on destaca els seus 10 vins preferits de la cita. Insisteix en el fet que no ha pogut tastar tot el que volia, i que d’altres, que ja coneixia, els ha deixat per donar temps a les novetats. Així i tot, s’atreveix a nomenar deu productes que li han cridat l’atenció per algun motiu o altre. I entre ells, destaquen un vi del Penedès, un negre del Priorat i un vi de Mallorca. Els repesquem.

L’Enclòs de Peralba Els Escorpins
Enclòs de Peralba, el projecte dels cosins Leo i Roc Gramona, segueix sumant anyades “i prestigi”, dirà Rivas en el seu article, “en una escalada de qualitat d’allò més llampant”, afegeix. Tria, d’aquesta parella de joves elaboradors el seu vi Els Escorpins, una garnatxa negra del Penedès. “És un celler molt jove, que va començar molt bé i que sembla no tenir sostre”, continua l’article i remata, “és un vi de classe mundial, de les millors garnatxes del país”.

Mas Doix 1903
També és garnatxa negra, però en aquest cas, nascuda i vinificada al Priorat. La Garnatxa 2017 del celler Mas Doix és un vi conegut, dirà l’autor, “i de prestigi màxim entre els iniciats”, continua. Així i tot, continua, “no hem de deixar de dir-ho: és una de les millors del país i del món, entre el top 5, com a mínim”.

Mesquida Mora Gorgallassa
Sense ordre de prioritat, aquesta Gorgallassa de Mesquida Mora també s’ha colat en la llista del prescriptor. “L’illa de Mallorca fa temps que dona grans vins, això ho sap qualsevol, però en els últims anys s’hi sumen nous projectes i etiquetes interessantíssimes“, assenyala. I entre els descobriments, aquesta Gorgallassa, varietat autòctona mallorquina, que “aquesta anyada reconfirma tot allò bo que ja tenia l’anterior”. Un vi que “genera un gran plaer beure” que, al final, “és del que es tracta”, conclourà.
Sumat a aquestes referències, també menciona el Tartalo 2021 i Viuda Negra La Taconera 2020 (Rioja), Las Pedreras Los arroyuelos 2021 (Cebreros), Ojo y Coíllo 2020 (Córdoba), Sin Blanca 2018 (Zamora), La Calera del Escaramujo 2021 i Ignios Vijariego Negro (Canarias).




