VadeVi
L’Escola d’Enoturisme amplia la seva oferta formativa: “Treballem per fer un sector més competitiu” 

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya ha preparat el nou programa formatiu amb una mirada més exigent i que doni resposta als reptes del mercat: Com puc posicionar millor un producte?; Què més puc oferir al client per satisfer les seves necessitats?; Què necessito per fer un tast?; I el meu equip, com puc millorar les capacitacions?.  Són qüestions que la direcció de l’Escola d’Enoturisme vol respondre oferint una formació encara més especialitzada als professionals del sector per ser més competitius. Uns cursos que també van adreçats a totes aquelles persones que tinguin curiositat en conèixer el món del vi. 

Direcció Estratègica en Enoturisme: primera edició d’una formació clau

El programa de Direcció Estratègica en Enoturisme és la primera formació específica orientada a tenir una consciència clara del mercat i les tendències del sector; dissenyar experiències i propostes de valor; posicionar i comercialitzar productes; i dirigir equips i projectes amb criteri empresarial. El curs está 100% subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i amb inscripcions ja obertes.

Un dels docents referents del curs, expert en millora de negoci i vendes, Xavier Fumanal, explica que el programa “facilita als professionals obtenir els coneixements necessaris amb unes sessions molt pràctiques i alineades amb la realitat”. Assegura Fumanal que “fa anys busquem l’excel·lència en tota la nostra oferta formativa. Treballem per fer un sector més competitiu, i ho fem aportant als participants les idees força i les eines més avançades que requereix el sector”.

Altres objectius del curs són la integració de la sostenibilitat o el disseny d’experiències enoturístiques “com a punt diferenciador de la nostra proposta de valor”. En aquest sentit, Xavier Fumanal diu que sempre hem de tenir present que “els clients i usuaris som tremendament emocionals”.

Curs de Sommelier Professional amb valor afegit: L’Escola de Tast

La formació de Sommelier Professional arriba a la seva 6a edició amb l’objectiu d’oferir als professionals i públic interessat les competències necessàries per a poder desenvolupar les funcions de sommelier en diferents àmbits de la restauració, comercialització o bé la comunicació del món del vi. El Curs de Sommelier Professional ja té obertes les inscripcions que es poden formalitzar a través d’aquest formulari

En aquesta edició, la direcció de l’Escola d’Enoturisme va més enllà i, per afrontar els reptes de mercat, li dona continuïtat de la mà de l’Escola de Tast que ha creat l’Escola d’Enoturisme. La seva coordinadora, la sommelier Eva Vicens, explica que “creiem i apostem molt per la formació continuada, i aquesta Escola de Tast ha nascut com a continuació natural d’un aprenentatge inicial, com a complement específic sobre com afrontar un tast de vins”.

Vicens afirma que el programa curricular “ha anat adaptant-se a l’evolució del sector perquè per sobre de tot volem que sigui un curs genuí i aterrat a la realitat: comença a la vinya donant a conèixer com es treballa el cep, cicles de vinya, etc; i acaba a la copa, amb anàlisi sensorial que permet “despullar” i entendre les característiques organolèptiques de cada vi i aprendre a descriure’l a través de la vista, olfacte, gust i tacte”. 

Imatge d'una de les sales de l'Escola d'Enoturisme de Catalunya on es fan els cursos / Cedida
Imatge d’una de les sales de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya on es fan els cursos / Cedida

El Curs de Sommelier Professional va dirigit a totes les persones que vulguin conèixer i aprofundir sobre el sector del vi d’aquí i del món. Segons la seva coordinadora, “és un punt de partida per a qui vol començar, i un reforç de continguts per a qui ja en té coneixement i pot necessitar ordenar aprenentatges”. 

Certificats de Professionals per a persones desocupades

Fa 9 anys que l’Escola d’Enoturisme ofereix formacions de Sommelieria i Venda de productes i Serveis Turístics, que s’emmarquen dins dels programes de formació del Servei d’Ocupació de Catalunya. Els destinataris són persones aturades, tot i que poden també beneficiar-se persones treballadores en actiu (un 30% com a màxim). 

L’objectiu d’aquestes formacions son professionalitzar a les persones per tal de poder-se incorporar o reincorporar al mercat laboral, el grau d’inserció està al voltants del 75% en els Certificat Professional de Venda de Productes i serveis Turístics i del 70% en el de Sommelieria. Segons, l’orientadora de l’Escola d’enoturisme i coordinadora d’aquests programes, Laura Fontana, “es tracta d’una inserció vinculada a la formació rebuda, dins el sector del turisme, vinícola o de l’enoturisme. Són formacions, per tant, que tenen una sortida directa al mercat laboral”. 

Fontana destaca que “són cursos molt complets, on es realitza -de manera intensa i amb pràctiques professionals a empreses-, un volum d’hores de formació important i amb un grau d’exigència per al seu assoliment”. Això permet garantir, diu Laura Fontana, “que les persones que finalitzen i superen els cursos, són professionals competents en la matèria estudiada i amb les competències necessàries per poder aportar valor i talent a les empreses”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa