Últims preparatius per a la gala de la Guia Michelin Espanya 2024 que aquest vespre dona a conèixer les noves estrelles que premien la qualitat dels restaurants de l’Estat. L’acte, que conduirà l’humorista Andreu Buenafuente, tindrà lloc al Centre de Convencions Internacional de Barcelona, ciutat, per cert, que compta amb més estrelles Michelin d’Espanya, amb un total de 35 que pertanyen a 24 restaurants diferents.

“El vi és gastronomia”
Jordi Cruz, els germans Torres i Paolo Casagrande coordinaran un equip de nou restaurants que sumen 17 estrelles Michelin per cuinar el sopar de presentació de la Guia 2024. Als xefs ara citats s’hi sumen Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, del restaurant Disfrutar; Raül Balam, del restaurant Moments; David Andrés, del restaurant Via Veneto; Albert Adrià, restaurant Enigma; Albert Raurich, restaurant Dos Palillos, i Hideki Matsuhisa, de Koy Shunka.
Mónica Rius, directora de comunicació, imatge i marques del Grupo Michelin Espanya i Portugal, ha remarcat que el sopar té com a objectiu apreciar “la riquesa, la qualitat i diversitat de la gastronomia dels establiments de la Guia 2023 de Barcelona”. Per això, com a resultat, un menú “divers que reflecteix la gastronomia” i que vol celebrar “que siguem estant de moda i construint aquesta Barcelona, que és un aparador a Europa i al món”, en paraules de Jordi Cruz. Per la seva part, Sergio Torres apuntava al valor que la gala es faci a Barcelona. “És més important del que ens pensem i obrirà moltes portes per la gastronomia de la ciutat”, ha manifestat.
També important per al sector del vi, que enguany estrena categoria. I si bé en aquesta edició es reconeix per primera vegada el millor sommelier de l’Estat, també ha transcendit que algun dels vins que acompanyaran aquest àpat especial seran escumosos del Penedès. Així ho compartien les marques a través de les xarxes socials. D’una banda, el Serral del Vell 2017 de Recaredo. Un Corpinnat que s’elabora a partir del cupatge de xarel·lo (majoritària) i macabeu. I, de l’altra, el Gran Torelló Brut Nature 2014 de Torelló, que s’elabora a partir de la tríada de varietats tradicionals xarel·lo, macabeu i parellada, obtingudes en aquesta ocasió de la finca de la propietat Can Martí.
Sumat a tot plegat, i seguint en la línia vinícola, la gala d’aquest 2023 també ha destacat per la xerrada que el passat 13 de novembre va debatre des de la Pedrera sobre el fet que “el vi és gastronomia“, amb l’objectiu, segons els organitzadors, de “valorar més el sector vitivinícola” del país. L’acte va estar moderat per Amaya Cervera i va comptar com a ponents amb el crític Luís Gutiérrez; el fundador i propietari de Vila Viniteca, Quim Vila; la cap de sommeliers del Celler de Can Roca, Audrey Doré; el viticultor Ricardo P. Palacios; la viticultora i productora a Bodegues Mas Martinet i Venus La Universal, Sara Pérez; el sommelier, comunicador i formador a ElBulliFoundation – JancisRobinson, Ferran Centelles, i l’apassionat del vi i directiu, Ignacio Villalgordo. Va ser precisament en el marc d’aquesta jornada que es va desvetllar la novetat vinícola de l’any: el premi al millor sommelier de l’estat.


