“El vi català és molt més que un producte agroalimentari; és territori, és cultura i és patrimoni”, explica el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig durant l’onzena edició dels Premis Cartaví. El Palau Reial de Pedralbes va ser l’escenari per reconèixer deu establiments catalans de restauració per la seva aposta decidida pels vins de proximitat i per integrar-los com a part essencial de l’experiència gastronòmica. Amb 94 restaurants i 9 wine bars participants i 30 semifinalistes, els premis van mostrar la vitalitat i el compromís del sector amb el producte català. “Aquestes xifres reflecteixen no només l’interès creixent del sector, sinó també una consolidació clara de la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants del nostre país”, assegura en un comunicat l’Associació Vinícola Catalana, organitzadors de l’esdeveniment.

L’acte de lliurament dels Premis Cartaví s’emmarca dins dels actes de Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia, “reforçant el paper central del vi català com a element essencial de la nostra cultura culinària i del nostre patrimoni”, recorden des de l’entitat organitzadora. En la seva intervenció, el president de l’AVC, Eugeni Llos, destaca la importància de la restauració com a aparador dels vins catalans: “Constatem una tendència positiva que evidencia el creixement del vi català, però encara tenim recorregut. Cal continuar treballant per sensibilitzar, tant als professionals com als consumidors, sobre el valor dels nostres vins”.

Taverna del Vinseum

Llistat de Premis de l’onzena edició

El primer premi se l’ha emportat per primera vegada a la història dels guardons un Wine Bar, la qual cosa denota la forta aposta que fan aquests establiments per fer valdre els vins catalans. Seguidament, de cada demarcació hi ha dos guardons: la categoria A pels menús de més de 35 euros i la categoria B pels menús de menys de 35 euros. A més, també hi ha dos guardons extra per la ciutat de Barcelona.

Millor Wine Bar Catalunya: Taverna Vinseum, Vilafranca del Penedès.

Ciutat de Barcelona:

  • Categoria A: Restaurant Quirant
  • Categoria B: categoria deserta

Demarcació de Barcelona:

  • Categoria A: El cel de les Oques, Terrassa.
  • Categoria B: Manny Gastrobar, Vilafranca del Penedès.

Demarcació de Girona:

  • Categoria A: Entre dos Mons, Palamós.
  • Categoria B: Samuga, Sant Llorenç de la Muga.

Demarcació de Lleida:

  • Categoria A:  Ferreruela, Lleida.
  • Categoria B: Celler del Roser, Lleida.

Demarcació de Tarragona

  • Categoria A: Brichs, Falset.
  • Categoria B: L’Original Experiències Gastronòmiques, Cambrils.
Més notícies
Notícia: Maridatges amb vermuts catalans: Vermut Cori Blanc amb Ostres del Delta
Comparteix
La màgia del maridatge neix del contrapunt entre la intensitat salina de l’ostra i les notes dolces i especiades del vermut
Notícia: Francesc Olivella: “Penedès serà la primera DO ecològica del món”
Comparteix
ENTREVISTA al director de la Denominació d'Origen Penedès, pionera a implementar la verema 100% ecològica aquest 2025
Notícia: Els treballadors de Freixenet planten cara a l’ERO: “El cava no es toca”
Comparteix
Els sindicats denuncien un canvi de model encobert darrere l'acomiadament de l'empresa vitivinícola i reclamen protegir els viticultors i la producció local
Notícia: Celler Torralba, la gran aposta vinícola de Menorca
Comparteix
En un racó privilegiat de l’illa de Menorca, molt a prop de la icònica platja de Macarella, hi ha qui ha decidit recuperar un paisatge i també una tradició vitivinícola

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa