VadeVi
Primer tast vertical de la col·lecció Classica d’Hacienda López de Haro
  • CA

El Berria Wine Bar, un dels punts de trobada de moda dels amants del vi de Madrid, ha estat l’escenari triat pels responsables del celler Hacienda López de Haro de San Vicente de la Sonsierra (Rioja) per celebrar el primer tast vertical de la seva col·lecció Classica.  

De la mà de Richi Arambarri, Manager General de Vintae, empresa propietària del celler i de Raul Hacha, el director tècnic del celler, es van tastar i comentar les anyades 2012, 2013 i 2014 del Classica Gran Reserva Blanco, les anyades 2009, 2012 i 2013 del Classica Gran Reserva Rosado i les anyades 2001, 2004 i 2005 del Classica Gran Reserva Tinto. Cadascun dels vins es va poder gaudir maridat amb un plat cuinat per l’equip del Berria Wine Bar.

Cupatges de viura, malvasia i garnatxa

Els vins blancs de la col·lecció Classica s’elaboren amb un cupatge de les varietats viura, malvasia i garnatxa provinents de vinyes que tenen una edat mitjana de 65 anys plantades en sòls calcaris de la zona de la Sonsierra i argilo-ferrosos de la zona de l’Alto Najerilla. Els donen una criança de tres anys en botes de roure francès i d’Europa de l’Est. Un terç de les botes són noves, un terç d’un ús i un altre terç de dos usos. 

Els vins rosats s’elaboren amb un cupatge de garnatxa i viura provinents de vinyes velles plantades en vas en els sòls argilo-ferrosos de la zona de l’Alto Najerilla. En aquest cas la criança és de 4 anys en botes de roure francès i d’Europa de l’Est, majoritàriament noves, tot i que també n’hi ha algunes de segon ús.

Els vins negres presenten un cupatge d’ull de llebre i garnatxa. Les vinyes d’ull de llebre, d’una edat mitjana de 70 anys, estan plantades en vas en els sòls argilo-calcaris de la zona de la Sonsierra, concretament al peu de la Sierra de Toloño. Les garnatxes provenen de vinyes de 90 anys plantades a la zona de Cárdenas, a l’Alto Najerillo. La criança dels vins negres és de tres anys i sis mesos en botes de roure francès, mitat noves i mitat usades, de torrat lleuger i mig.

A tots els vins, un cop acabada la criança en bota se’ls dona una llarga estada en ampolla abans de sortir al mercat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa