VadeVi
Per Sant Joan, còctels amb cava Castell d’Or (també sense alcohol)

S’apropa la revetlla, la nit més màgica de l’any, i amb ella, tot un món d’oportunitats que ens brindaran durant els dies llargs i plens d’energia de l’estiu. Sense pressa, però mai amb excessiva calma, afrontem una setmana de preparatius, on també serà necessari pensar menús i fer la compra dels ingredients necessaris per a una experiència gastronòmica plena. Us fem a mà algunes idees que poden convèncer els vostres convidats a taula: els còctels.

“Benvinguts a la secció de còctels de Castell d’Or”

Castell d’Or, hereva de les primeres entitats cooperativistes fundades entre finals del segle XIX i primers del XX, dona cabuda en l’actualitat a 16 cellers cooperatius de diversos municipis del país i representa més de 2.200 famílies pageses d’arreu de Catalunya. Tot plegat, fa que posin al mercat una àmplia gamma de vins tranquils i escumosos que abracen multitud d’estils, varietats i tipologies. Fins i tot, fent un pas més enllà, la seva versatilitat els fa un bon ingredient per a incorporar en receptes de cocteleria.

“Benvinguts a la secció de còctels amb cava o amb els nostres exclusius escumosos sense alcohol, un espai reservat per a la creativitat, l’elegància i l’experimentació sense límits“, conviden a través de la pàgina web la marca. I és que “el cava i els nostres sparklings alcohol free són begudes versàtils que combinen a la perfecció en el món de la cocteleria”, justifiquen.

Ho confirma Jordi Amell, CEO de Castell d’Or, qui recomana tenir la ment oberta a certes combinacions. “Hem detectat aquest interès en diversos països del món i sembla que és una tendència global, explica a Vadevi, especialment entre el consumidor més jove”. I això és una bona notícia perquè la cocteleria podria ser la porta d’entrada a un segment de població que tradicionalment s’ha anat resistint al consum de vins i caves.

De fet, aplaudeix Amell, “la gent jove investiga altres maneres de consumir” i això és una oportunitat per al sector dels vins i espumosos. “La cocteleria pot ser essencial per al futur del cava, sobretot perquè és una combinació perfecta”. D’aquí que recomani “atrevir-se amb noves propostes“, consell que no només dirigeix a un costat de la cadena de consum, sinó també al mateix productor. “Hem de ser dinàmics per fer que el sector del vi tingui recorregut i futur”, conclou el CEO de Castell d’Or, empresa que, per cert, acaba de rebre el Guardó a Empresa Sostenible 2024 de Tarragona.

Castell d’Or 0,0, ingredient perfecte per a fer còctels sense alcohol | Foto: Castell d’Or

Receptes per guardar i consultar

Reproduïm a continuació algunes receptes “úniques i refrescants” que esdevindran una bona proposta per compartir i celebrar aquesta Revetlla, però també en qualsevol altra ocasió.

Margarita de Cava

Ingredients:

  • 45 ml de tequila
  • 30 ml de licor de taronja (com ara Cointreau o Triple Sec)
  • 30 ml de suc de llima recentment espremut
  • Sal per la vora del got (opcional)
  • Gel

Aquest còctel amb cava aporta una nova dimensió al clàssic Margarita, incorporant el cava a la recepta. Aquesta combinació produeix un còctel amb tocs efervescents i un final cítric amb el suc de llima.

Preparació:

  • Mulla la vora d’un got de Margarita amb una rodanxa de llima i després submergeix-lo en sal per crear una vora salada.
  • Omple la coctelera amb gel.
  • Afegeix el tequila, el licor de taronja i el suc de llima a la coctelera.
  • Agita vigorosament durant uns 15-20 segons per refredar i barrejar bé els ingredients.
  • Omple el got de Margarita amb gel fresc.
  • Cola la barreja de la coctelera sobre el gel al got.
  • Opcionalment, decora amb una rodanxa de llima.
El mojito de cava és una beguda molt refrescant per l’estiu | Foto: Castell d’Or

Mojito de cava

Ingredients:

  • 15 ml de rom blanc.
  • 15 ml de llima tallada a trossos petits.
  • 6 fulles de menta.
  • Aproximadament, 5 ml de sucre.
  • Glaçons
  • 90 ml de Cava Brut Cabaret.

El Mojito de Cava és una variació fascinant d’un clàssic d’estiu que aporta una dimensió efervescent i festiva a aquesta beguda refrescant. La fusió de l’aroma fresc de la menta, la tangibilitat de la llima i l’efervescència del Cava Brut Cabaret crea una experiència de tast única.

Preparació:

  • En una copa, tritura les fulles de menta i la llima amb el sucre per alliberar els sabors
  • Afegeix els glaçons i el rom a la copa
  • Remena bé tots els ingredients
  • Completa amb Cava Brut Cabaret
  • Decora amb una fulla de menta i una rodanxa de llima
  • Serveix immediatament
Còctel Bellini | Foto: Castell d’Or

Còctel Bellini sense alcohol

Ingredients:

  • 90 ml de suc de préssec (o nèctar de préssec)
  • 60 ml de suc de llimona fresc
  • 120 ml de Sparkling Castell d’Or 0%
  • Glaçons

Amb l’adaptació sense alcohol del Bellini, utilitzant el Sparkling Castell d’Or Alcohol Free et convidem a gaudir d’una experiència sofisticada i refrescant. Una opció perfecta per als amants de les begudes sense alcohol que no volen renunciar a la sofisticació i la joia d’un Bellini.

Preparació:

  • Afegeix glaçons a la copa de còctel per refredar-la.
  • En una coctelera, barreja els 90 ml de suc de préssec (o nèctar de préssec) amb els 60 ml de suc de llimona. Pots ajustar la quantitat de sucre al teu gust, afegint més o menys si vols una dolçor diferent.
  • Una vegada barrejats, aboca aquesta barreja a la copa de còctel freda amb els glaçons.
  • Amb cura, afegeix lentament els 120 ml de Sparkling Castell d’Or Alcohol Free.
  • Remena lleugerament el còctel per combinar tots els ingredients sense trencar l’efervescència del vi escumós.
  • Decora el teu Bellini sense alcohol amb una rodanxa fina de llimona o una fulla de menta fresca, si ho desitges.

Serveix el còctel immediatament i gaudeix d’una experiència sofisticada i refrescant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa