L’auditori del Vinseum s’ha omplert aquest dimarts 28 de novembre de desenes d’estudiants, citats per rebre el diploma que acredita la superació d’alguna formació a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya. S’hi reunia l’alumnat del CFGS de Guia, informació i assistència turística, especialitzat en Enoturisme de la promoció 2021/2023, el curs Sommelier Professional 2022/2023 i dels tres Certificats de Professionalitat, formació subvencionada pel SOC de la Generalitat de Catalunya: Sommelier, Venda de productes i serveis turístics, promocions del 2023; i Serveis de Restaurants, promoció del 2022.
L’acte de lliurament dels reconeixements, conduït per Ester Garcia, directora de l’Escola, va permetre rememorar els inicis de l’escola, l’any 2015, i els objectius sobre els quals es va crear, entre els quals, garantir la professionalització de l’enoturisme arreu de Catalunya, pensant “en com ser d’utilitat al sector, a les empreses i a les persones que hi vulguin treballar”, compartia.
Donada la benvinguda, un total de 54 alumnes van passar a recollir el document que finalitzava aquest procés formatiu i d’aprenentatge. Els diplomes van ser lliurats per Victòria Ibáñez, vicepresidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Gemma Romeu, presidenta de l’Institut Municipal de Formació al qual pertany l’Escola d’Enoturisme i regidora d’Educació, Turisme i Esports de l’Ajuntament de Vilafranca, i Gerard Domingo, Cap d’Estudis de l’Escola. Cadascuna de les promocions va rebre, a més del diploma, un estoig de suro i un obridor personalitzats com a obsequi. També es va fer una menció especial a les empreses que han acollit l’alumnat en pràctiques, també lliurant un diploma.
“Excel·lència dels programes educatius”
Caram Caram, empresa que va acollir una alumna en pràctiques, va obrir el discurs valorant positivament la seva primera experiència. Seguidament, l’alumnat va agafar el relleu i un representant de cada curs va voler expressar la seva trajectòria formativa destacant la importància d’estar en aprenentatge continu i l’oportunitat d’introduir-se al sector gràcies a les pràctiques.
L’acte va concloure amb el parlament de Victòria Ibáñez i Gemma Romeu. Ibáñez, en el seu discurs, va elogiar “l’excel·lència dels programes educatius” del centre i va destacar la importància del treball dels sommeliers en la promoció dels vins i la gastronomia catalans. Romeu, per la seva banda, destacava “la importància de l’enoturisme com a sector clau en el desenvolupament econòmic de la regió”.
Familiars, amics, docents, equip de l’Escola d’Enoturisme i convidats d’honor van finalitzar l’acte amb un tast i copa de vi amb segell DO Penedès.