L’Escola d’Enoturisme de Catalunya continua sumant aliats estratègics en la formació del professional del present i del futur. Les últimes notícies confirmen, d’una banda, que han entrat a formar part com a socis de la Federació Intercomarcal d’Hosteleria, Restauració i Turisme, la FIHRT; i, de l’altra, que s’han adherit a la Federació Empresarial Gran Penedès (FEGP).
El director de l’Escola, Gerard Domingo, veu “un valor estratègic” entrar a formar part “d’una de les organitzacions que vertebren el sector de l’hostaleria i la restauració i el turisme”, i també de la FEGP, que ja compta amb més de 2.000 empreses del territori i, entrar-hi permetrà el centre vilafranquí participar en comissions de formació, compartir oferta formativa i copsar interessos d’empreses i sectors productius del territori. “Aquesta oportunitat permetrà correlacionar necessitats formatives que serveixin per reforçar el nostre compromís amb l’enoturisme i el Penedès“, valora el director.
En el cas de la FIHRT, aquesta incorporació es consolida després de diverses col·laboracions formatives que, a través del Conforcat, ja havien formalitzat al llarg d’aquests darrers mesos arreu del territori català. Pensen, per exemple, en el de “Desenvolupament d’experiències enogastronòmiques a Alella”, guiat per Caram Caram; la “Presentació de vins: del cambrer al sommelier“, fet a Berga per la periodista i sommelier Sílvia Culell. O el d'”Elaboració d’ofertes gastronòmiques“, amb Ivan Batlle, impartit a l’Escola d’Enoturisme.

Formació WSET de diversos nivells
L’Escola, amb seu al bell mig entre de Vilafranca del Penedès, és un centre sectorial integrat que imparteix diversos cursos d’especialització i formació professional que permeten aprofundir en el coneixement de l’àmbit enoturístic d’aquí i del món. Ofereixen la titulació de Sommelier, o de Guia, informació i assistència turística en especialitat d’enoturisme. S’hi poden cursar formacions d’anglès amb professor nadiu, o participar de classes magistrals guiades per professors especialistes en la matèria. També hi ha la possibilitat de fer el Postgrau en Gestió d’Empreses Vitivinícoles.
A partir de la tardor, el centre sumarà els estudis per aconseguir el WSET, la titulació britànica, especialitzada en vins i derivats. Gràcies a un acord amb l’equip de Wine Courses Barcelona que compta actualment amb Ricardo Herrera, un dels professors habituals de l’Escola, com a professor titular, es podran estudiar els nivells 1 i 2, amb un curs que repetirà la primavera següent (curs 2025-26), i es valora també la possibilitat d’incloure la formació del nivell 3.
En aquest cas, segons fonts internes, s’oferirà en modalitat oberta perquè totes les persones que hi estiguin interessades puguin cursar la formació a l’Escola d’Enoturisme, però també s’està treballant per integrar-la dins estudis de sommelieria, que permetria, segons la direcció del centre, “donar més valor al perfil professional que està estudiant el cicle formatiu o el certificat de professionalitat de sommelieria”.