VadeVi
Altres usos dels taps de suro més enllà de la decoració
  • CA

Els taps de suro, un cop han complert la seva funció de tapar una ampolla de vi poden seguir diversos camins. Els podem llençar al contenidor de matèria orgànica perquè un cop compostats es puguin utilitzar en aplicacions agrícoles. També els podem llençar sense por al contenidor de vidre amb la mateixa ampolla perquè les plantes de reciclatge de vidre ja estat preparades per separar el que es considera una part del mateix objecte, com el paper de l’etiqueta o les càpsules. També es poden reutilitzar.

El seu atractiu decoratiu és conegut per tothom i és habitual trobar a moltes cases un pot de vidre amb taps de suro, per exemple, o elements nadalencs per fer bonic. Ara bé, si no sou especialment manetes i teniu un esperit pràctic, aquests petits elements us poden solucionar certes situacions.

D’entrada per poder tallar bé el suro us recomanem que primer els bulliu en aigua durant 10 minuts, així quan ho feu no se us desfarà. A partir d’aquí us proposem que els doneu altres usos per així allargar-los la seva vida útil.

Un clauer

Fer un clauer amb un tap de suro és molt senzill. Només cal agafar una anella de rosca i introduir-la a dins a poc a poc perquè quedi fixada. Així tindrem un clauer prou petit com per portar-lo a la butxaca, però prou gran per trobar-lo fàcilment dins una bossa de mà plena de coses. A més a més és molt lleuger.

Clauer amb un tap de suro reutilitzat
Clauer amb un tap de suro reutilitzat

!–akiadsense–>

Una joguina pels més petits

Fer un serp és molt senzill. Només cal tallar els taps de suro en trossos petits i passar-hi un cordó. Es pot fer també amb els taps sencers però serà una mica més complicat foradar-los. L’única cosa a tenir en compte és pensar a fer un nus entre cada un dels “anells” de la serp. A més si es deixa un tros de fil una mica més llarg en un dels extrems, es pot fer servir d’agafador per arrossegar-la per terra.

Una serp feta de taps de suro per jugar els més petits
Una serp feta de taps de suro per jugar els més petits | Manualidadesinfantiles.org

!–akiadsense–>

Una pinça per conservar aliments

Les característiques d’aquest material permeten moltes opcions. Una d’elles, la seva elasticitat, fa que també puguin esdevenir pinces per mantenir bosses tancades un cop obertes. És tan senzill com fer-li un tall i després aquesta ranura farà les funcions de pinça. Serà més bonic que una agulla d’estendre roba, sense cap dubte més original i amb la mateixa funcionalitat.

Pinça per tancar bosses feta amb un tap de suro

!–akiadsense–>

Poms de portes i calaixos i agafador de tapadores

Si voleu donar un toc d’originalitat a portes dels mobles de la cuina o del lavabo, els taps de suro de les ampolles de vi que us heu begut són una opció per convertir-los en poms. És tan senzill com introduir el vis dins del suro, tal com explicàvem per fer el clauer. Recordeu que el suro també es pot pintar de colors.

Amb el mateix procediment els podeu utilitzar com a agafadors de tapadores de paelles, per exemple. A més de la singularitat, és un material que no s’escalfa i un us cremareu.

Poms de calaixos fets de taps de suro
Poms de calaixos fets de taps de suro

!–akiadsense–>

Suport pels pals xinesos

En aquest ocasió, la idea que us proposem pot ser per a ús domèstic però també professional. Si feu un tall transversal als taps de suro es poden convertir en un suport per als palillos“> per menjar perquè tindran una base que farà que no es mogui, tal i com es mostra a la fotografia. Així mentre aneu menjant no els haureu de deixar sobre la taula. És vàlid per casa i també per si teniu un restaurant.

Suport per a pals xinesos
Suport per a pals xinesos | M.R.F.

!–akiadsense–>

Porta auriculars de botó

Un tap de suro ens pots estalviar molt problemes amb els auriculars. Només fent una petita ranura en els dos caps del tap podem aconseguir que els fils no d’aquest dispositiu no s’embullin evitant d’aquesta manera els nusos impossible que s’acaben fent. Així els tindreu ben endreçats i sempre a punt per fer-los servir.

Porta auriculars fet amb un tap de suro
Porta auriculars fet amb un tap de suro

!–akiadsense–>

Tauler d’avisos

Dèiem al començament que les propostes que us presentem són pràctiques però també senzilles. Aquesta última és la més complexa de realitzar però més que res perquè hi haureu de dedicar una mica més de temps. Ara bé, un cop ho tingueu serà molt funcional. A moltes cases, a la cuina o l’entrada hi ha un tauler d’avisos que ens permet recordar si hem de comprar llet o deixar notes al que conviuen amb nosaltres. Moltes vegades aquests taulers estan fets de suro. És per això que els taps de les ampolles de vi poden ser una opció per fer-ne un. Basta agafar un tauló de fusta o de catró ploma de la mida que necessitem i enganxar-hi amb cola taps de suro partits per la meitat en la disposició de considerem. Una altra opció més fàcil encara és enganxar els taps de suro sencers. I ja ho tenim. Així amb agulles de cap o amb xinxetes s’hi poden col·locar els papers i les notes que volguem.

Taulers d'anuncis fets amb taps de suro reutilitzats
Taulers d’anuncis fets amb taps de suro reutilitzats

!–akiadsense–>

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa