Els 12 vins que es van tastar a Londres
Els 12 vins que es van tastar a Londres

!--akiadsense-->

L’Agència Catalana de Turisme, va organitzar el passat 5 de desembre una acció al Regne Unit amb el vi català com a protagonista. Es presentava Catalunya com a terra de vins amb història i destinació enoturística a través d’un tast amb 12 vins. La finalitat era que els assistens fessin un viatge per tot el paísdescobrint la seva riquesa cultural a través de la singularitat que defineixen els vins de cada una de les denominacions d’origen.

L’acció la van dirigir per una banda, Aicard Guinovart, director del Centre de Promoció Turística de Catalunya a Regne Unit, i per una altra el tast de vins el va conduir la presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens.

Els vins que es van tastar van ser aquests:

  • DO Cava – Imperial GR 2013. Caves Gramona
  • DO Catalunya – Olbieta blanc. Marco Abella
  • DO Penedès – Calcari Xarel·lo. Parés Baltà
  • DO Terra Alta – Somdinou garnatxa blanca. Celler Cooperatiu Gandesa
  • DO Costers del Segre – Sisquella. Clos Pons
  • DO Tarragona – Xarel·lo Rosat. Vinícola de Nulles
  • DO Conca de Barberà – Trepat del Jordiet. Rendé Masdeu
  • DO Empordà – Ulls negres. Celler Oliveda
  • DO Montsant – Furvus. Vinyes Domènech
  • DO Pla de Bages – 3.9. Abadal
  • DOQ Priorat – Clos Galena . Clos Galena
  • DO Alella – Dolç Mataró. Alta Alella

Per acompanyar el tast també es van presentar alguns dels plats típics de la gastronomia catalana com el pa amb tomàquet, la coca de recapte, l’escalivada amb anxoves, l’esqueixada de bacallà, verdures amb romesco o la tradicional crema catalana.

Un moment del tast a Londres de 12 vins catalans dirigit per la sommelier Anna Vicens
Un moment del tast a Londres de 12 vins catalans dirigit per la sommelier Anna Vicens

!--akiadsense-->

L’acte es va fer a l’hotel The Caesar i va comptar amb la presència d’una vintena de prescriptors del món del vi del Regne Unit entre representants de club de vins, experts en enoturisme i periodistes especilitzats.

La voluntat és que aquest acció tingui una continuïtat amb l’organització d’un viatge la primavera de 2019, per tal que els assistens al tast visitin Catalunya per conèixer de primera mà les possibilitats enoturístiques i vitivinícoles del territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa