VadeVi
Prop de 40.000 euros en joc al tast a cegues de Vila Viniteca
  • CA
13 Premi Vila Viniteca Tast per Parelles

!–akiadsense–>

El Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles ha arribat a la seva tretzena edició, això significa que en ser una edició senar, li toca celebrar-se a Barcelona. Quan l’edició és parella li toca a Madrid. Aquesta és una de les moltes característiques del tast per parelles que des de fa tretze anys organitza Vila Viniteca i que amb el pas dels anys ha esdevingut el concurs més prestigiós i apreciat pels tastadors a cegues, no només de casa nostra, sinó d’arreu d’Espanya i d’Europa, com demostra la significativa presencia de tastadors del vell continent i que arriba a països tan llunyans com Noruega. Aquesta tretzena edició va trigar un total de 4 minuts en exhaurir les places per poder competir. La dotació en premis del concurs és de 40.000 euros.

Catorze vins, set per la fase classificatòria i set per la fase final, escollits personalment per en Quim Vila i que només ell coneix en la seva totalitat són els grans protagonistes del tast. El concurs segueix tota mena de mesures de seguretat perquè sigui pràcticament impossible fer cap mena de trampa. De res serviria hackejar el sistema informàtic de Vila Viniteca, doncs no hi ha cap registre informàtic on es estiguin citats tots els vins, tan de la fase classificatòria, com de la fase final, com tampoc intentar subornar cap empleat d’aquesta empresa, inclòs els que han tingut una participació directe en el concurs, doncs cap d’ells coneix l’alineació de vins que composen les dues fases.

L’univers de vins possible és el món, pel que les 120 parelles que participen en el concurs tenen per davant un gran repte. Un jurat format per professionals relacionats amb diverses àrees del món del vi és l’encarregat de jutjar les respostes dels participants, als quals se’ls demana per cadascun dels vins, el país d’origen (1 punt), la zona d’origen (1 punt), la denominació d’origen (2 punts), les varietats (3 punts), l’elaborador (3 punts) i la marca (2 punts). En aquesta edició el jurat està format per Xandra Falcó, Fernando Gurruchagui, president de la Unión Española de Catadores, José Peñin, periodista i editor de guies i llibres especialitzats, Juan Muñoz, president de la Unión de Asociaciones Españolas de Sumilleres i Jordi Segura, propietari d’Euroselecció, empresa importadora de les copes Riedel.

La XIII edició del Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles ha estat presentada en el transcurs d’un dinar celebrat al restaurant Alkimia, on s’ha ofert als assistents un magnífic menú degustació elaborat pel xef Jordi Vilà i que ha estat maridat amb vins participants en les anteriors dotze edicions del Premi per l’equip de Vila Viniteca conjuntament amb el sommelier de l’Alkimia, Bernat Vilarrubla, els quals han fet una feina excel·lent. En aquest dinar, els vins s’han tastat a cegues i d’aquesta manera s’ha pogut copsar de primera mà, la dificultat que entranya el concurs.

El concurs es farà el proper dia 1 de març de 2020 a la Casa Llotja de Mar de Barcelona. En paral·lel a la competició, el premi acull un showroom de més de 60 celler i marques Premium (de 11:00 a 18:30 h), a més d’un buffet de formatges seleccionats per Vila Viniteca (de 14:00 a 15:30 h). Si voleu assistir com a públic i veure en directe com els concursants competeixen, mentre tasteu dels vins dels showroom i del buffet de formatges podeu adquirir una entrada per 15 euros a la pàgina web de Vila Viniteca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa