VadeVi
200 milions d’euros per finançar el sector del vi
  • CA

Més de 300 persones vinculades al món del vi s’han reunit avui a la Jornada AgroBank ‘El futur del sector vitivinícola’, un fòrum de trobada i debat entre professionals i experts del món del vi que el seu objectiu ha estat analitzar les noves tendències i les perspectives de futur d’aquest sector estratègic per a l’economia. La jornada, que s’ha celebrat en el CaixaForum de Barcelona, ha estat presidida per Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank; Carlos Cabanas, secretari general d’Agricultura i Alimentació del MAGRAMA; Salvador Puig, director del INCAVI, i Jordi Nicolau, director territorial de CaixaBank a Barcelona.

A més, la trobada professional ha comptat amb les ponències de Rafael del Rei, director general de l’Observatori Español del Mercat del Vi, i de Juan Park, director de recerca de Wine Intelligence, els qui han explorat les noves tendències i oportunitats als mercats internacionals del vi, així com les noves formes de consumir que s’experimenten avui dia. El programa també ha inclòs la celebració d’una taula rodona protagonitzada per Mireia Torres, directora de R+D+I del grup Torres i directora dels cellers Jean Leon i Torres Priorat; Tom Mata, director general de les Caves Recaredo; i Quim Vila, propietari de Vila Viniteca.

A través d’aquesta iniciativa, CaixaBank materialitza el seu suport a un sector en constant canvi i innovació, que té com a principals reptes satisfer les demandes de consumidors amb un creixent nivell d’exigència i destacar enfront d’un ampli ventall de competidors. A través de la seva activitat financera, l’entitat acompanya al sector vitivinícola en totes les baules de la cadena, des de la producció a través de línies específiques de finançament o l’impuls a les inversions per potenciar la innovació o el creixement, fins al procés de comercialització.

De fet, CaixaBank acaba de signar un acord amb el Banc europeu d’Inversions pel qual destinarà 200 milions d’euros per finançar al sector, i manté convenis amb les principals entitats i institucions del sector agroalimentari i vitivinícola, com a Cooperatives Agro-alimentàries, la Federació espanyola del Vi o l’Observatori Español del Mercat del Vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa