Unes 200 persones s’han apropat aquest cap de setmana al municipi de Bot (Terra Alta) per participar a la 2a Festa del Vi Novell i de l’Oli Nou. Una jornada on s’ha pogut tastar diversos productes típics de la zona, entre els quals el Novell de Bot negre 2013 i els típics rancis i mistela blanca elaborats amb la garnatxa.

El pregoner de la festa ha estat el periodista i escriptor Toni Orensanz i s’ha referit al vi dient que “cal tornar a posar vi a la taula de cada dia”. A més, també ha destacat la importància del vi novell i de l’organització d’aquest tipus de jornades.

Aquesta és la segona edició d’una festa que té els seus origens en una fira d’olis que venia celebrant-se al municipi des de 1996. El president de la cooperativa, Joaquim Enrique Aguiló, ha dit que “la inorporació del vi i de la cultura era necessària per valoritzar la celebració i revindicar-nos”.

La jornada ha transcorregut en un ambient informal i molt festiu i ha comptat amb l’actuació musical de Xavi de la Salud, Jorge Varela i Fernando García Ramos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa