En un acte presidit per les màximes autoritats catalanes i al qual participaren més de 600 persones, el President de la Generalitat de Catalunya, a més de lliurar els Guardons de Turisme de Catalunya, va declarar el 2016 com l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme.

Aquesta acció és una de les iniciatives que formen part de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia (CREG), una distinció impulsada pels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i d’Empresa i Ocupació (DEMO), a través de l’Agència Catalana de Turisme, conjuntament amb entitats, agents i personalitats del país, que treballa per promoure els productes locals de Catalunya, entre ells el vi, la cuina i el territori català.

L’esdeveniment va exaltar la gastronomia catalana amb una ponència de Josep Roca i oferint un menú degustació de màxim rigor de la mà de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, elaborat íntegrament amb productes del rebost català i harmonitzat amb els vins de totes les DO catalanes, seleccionats per l’INCAVI.

Millorar la qualitat de vida en les regions europees.

La Regió Europea de la Gastronomia és una iniciativa, impulsada per una plataforma de regions europees i administrada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT). Aquesta iniciativa pretén estimular, recopilar i difondre el coneixement per contribuir a una millor qualitat de vida en les regions europees mitjançant la promoció de les cultures alimentàries i l’estímul de la innovació gastronòmica.

El títol Regió Europea de la Gastronomia s’atorgarà a 2-3 regions de la xarxa cada any, les quals, conjuntament o per separat, desenvoluparan un sòlid programa d’esdeveniments i col·laboracions, cosa que ajudarà les regions a assolir visibilitat, viabilitat, cohesió social i sostenibilitat.

Aquesta distinció té com a objectiu contribuir a una millor qualitat de vida en les regions europees, destacar les diferents cultures alimentàries, estendre l’educació per a una millor salut i sostenibilitat, i fomentar la innovació gastronòmica.

Això es vol aconseguir organitzant esdeveniments i mitjançant una plataforma d’intercanvi de coneixements amb el suport de les institucions europees, coordinades per un organisme independent que pot ajudar a recopilar i difondre el coneixement que es genera mitjançant l’activitat de les regions participants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa