VadeVi
25.000 arbres absorbiran 2.500 tones de CO2 en 20 anys
  • CA

Cellers Torres ha plantat prop de 30 hectàrees a Catalunya amb 25.000 arbres, amb l’objectiu de capturar i emmagatzemar CO2 atmosfèric i contribuir a minimitzar els efectes del canvi climàtic. Aquesta mesura complementa les actuacions mediambientals que està implementant el celler familiar des del 2008, en el marc del programa Torres & Earth, i que li han permès reduir les emissions de CO2 en un 13% del 2008 al 2015 en tot el seu abast, des de la vinya fins al transport final, segons l’últim balanç d’organització verificat per Lloyd’s.

La plantació d’arbres s’ha realitzat en terrenys no forestals i permetrà absorbir 2.340 tones de CO2 durant un període de 30 anys, segons el Registre de petjada de carboni, compensació i projectes d’absorció de diòxid de carboni del Ministeri d’Agricultura. Això equival al consum anual d’electricitat de 1.675 llars.

D’aquesta manera, Torres retirarà CO2 de l’atmosfera i continuarà treballant activament en la reducció de la seva petjada de carboni, fomentant l’ús d’energies renovables, l’eficiència energètica o l’optimització de l’ús de l’aigua, entre d’altres, per aconseguir l’ambiciós objectiu d’emetre un 30% menys de CO2 per ampolla el 2020, en relació a l’any 2008. Per això, compta, a més, amb la decidida col·laboració dels seus proveïdors que, des del setembre 2015, realitzen també esforços per reduir les seves emissions de CO2.

Les noves plantacions forestals de Cellers Torres es troben a Tremp, al Prepirineu català, a la província de Lleida (18 hectàrees), a Els Hostalets de Pierola, a la província de Barcelona (6 ha) i a Vimbodí i Poblet, a la província de Tarragona (4,5 ha). Són camps de cultiu en desús on s’han plantat les espècies més adequades a cada zona. Aquestes plantacions, a més de capturar i emmagatzemar carboni, també contribuiran a la protecció de la biodiversitat i al refugi de la fauna silvestre i a millorar la bellesa paisatgística.

Torres ha invertit des del 2008 més d’11 milions d’euros en projectes relacionats amb el canvi climàtic; cada any destina a aquest tipus de projectes l’11% del total de la inversió realitzada. Compta amb la certificació ISO 14064 i 14067 de Verificació d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, auditada per l’empresa acreditada Lloyd’s, i està adherida al Registre de petjada de carboni, compensació i projectes d’absorció de diòxid de carboni del Ministeri d’Agricultura.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa