Interior del celler cooperatiu de Gandesa, una de les catedrals del vi de la Terra Alta

Gandesa ja està a punt d’encetar els actes de la 25a edició de la Festa del Vi, que obrirà les portes divendres a les set del vespre. Oferirà la més amplia representació de la Terra Alta vinícola que ha tingut al llarg d’aquestos vint-i-cinc anys: 27 cellers. Amb això, el 70% dels cellers embotelladors inscrits a la DO “Terra Alta” estaran exposant, oferint i venent els seus vins al llarg de tot el cap de setmana. El cost de 5 degustacions i la copa serà de 10 Euros.

En el mateix escenari de la mostra, durant dissabte i diumenge, repeteixen “les punxades” elaborades per 13 dels restaurants participants a les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta. Els actes inaugurals arrencaran a les 19:30 i seran presidits pels representants de les entitats organitzadores i pel Director General de l’INCAVI, Jordi Bort. A les 9 de la nit la Sala de Ball de la Societat Unió Gandesana acollirà el pregó de presentació de la festa a càrrec de l’actriu Belén Fabra, qui també conduirà l’acte de lliurament dels premis del Concurs de Vins amb DO “Terra Alta” 2012. Segons fonts del Consell Regulador, organitzador del concurs, s’atorgaran un total de 9 premis i dues mencions especials del jurat. Els actes centrals de la jornada inaugural conclouran amb la 3a Nit de les Garnatxes blanques que se celebrarà al celler noucentista de Gandesa, obra de Cèsar Martinell que data del 1919. Des de fa dies estan exhaurides les 450 entrades per a aquesta vetllada nocturna dedicada a la varietat de raïm insígnia de la comarca.

L’alcalde de Gandesa i president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, ha manifestat que “la Festa del Vi a Gandesa s’ha consolidat com un pol d’atracció turístic per a tota la Terra Alta”. I és que avui s’ha sabut que durant aquest pont s’haurà aconseguit el 100% d’ocupació als allotjaments de la comarca.

La Festa del Vi a Gandesa va iniciar el seu camí l’any 1987 i aquesta 25a edició se celebrarà del 2 al 4 de novembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa