L’exterior del Celler Cooperatiu de Rubí va acollir els estands de vi i les taules per a les degustacions. Foto: Localpres">

Més de 3.000 persones han visitat la Fira del vi de Rubí, que ha tingut lloc aquest cap de setmana al Celler Cooperatiu de la localitat. L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració de VADEVI.cat, Bodegues Rosàs, Wineissocial i el Mercat Municipal, ha permès als assistents tastar alguns dels millors vins de Catalunya, presentats pels nou cellers guardonats als Premis Vinari 2014 que hi han estat presents, a banda del distribuïdor local Bodegues Rosàs.

Els estands presents a la mostra han servit al voltant de 3.500 degustacions de vi i s’han venut unes 1.200 copes Riedel. Pel que fa als tasts guiats, han tingut una mitjana de 25 participants. Les sessions han anat a càrrec de Bodegues Rosàs, que ha ofert un tast centrat en el vermut i la ratafia; de Joan Nebot, que ha dirigit dues sessions amb alguns dels vins guardonats als Premis Vinari,">i de Ferran Centelles, exsommelier d’elBulli i actualment al club de vins Wineissocial.

Com ja va passar l’any passat durant les jornades d’inauguració de la rehabilitació del Celler, l’oferta vinícola s’ha acompanyat amb les tapes gastronòmiques elaborades pel Mercat Municipal. També hi ha hagut diverses activitats lúdiques, com ara els concerts de Username & The Passwords, La Sidral Brass Band, The Killing Hits i Muddy Wine Wax and Boogie Quintet, i tot un seguit de jocs infantils relacionats amb la temàtica del vi.

El regidor d’Identitat i Projecció Exterior, Jaume Buscallà, ha manifestat la seva satisfacció per la bona acceptació de la fira: “És fantàstic veure com cada vegada que proposes activitats al carrer la ciutat respon […]. La remodelació del Celler ha representat el retrobament de la ciutat amb el món del vi; aquesta joia modernista va ser el centre econòmic principal de la ciutat durant molt de temps”.

De la seva banda, el director de VADEVI.cat i dels Premis Vinari, Joan Nebot, ha posat l’accent en l’interès de la fira des del punt de vista de l’oferta: “Hi podem tastar alguns dels millors vins de Catalunya; són vins que han passat per una sèrie de tastos a cegues molt estrictes ”.

Els cellers participants a la fira han estat: Agrícola Sant Josep, AT Roca (Agustí Torelló Roca), Celler Xavier Clua, Espelt Viticultors, Gerida Viticultors, Giró Ribot, Muscàndia, Vinícola de Nulles – Adernats, i Vins El Cep – Marquès de Gelida.

Col·laboració amb Vilafranca del Penedès

La Fira del vi de Rubí ha comptat enguany amb la presència de Joan Manel Montfort, regidor de Promoció Econòmica de Vilafranca del Penedès, municipi que acull la gala final dels Premis Vinari, i amb el qual es vol establir una relació de col·laboració al voltant del món vinícola. “Estem mirant de tirar endavant una col·laboració per tal que Vilafranca, com a ciutat amb una denominació d’origen important, amb la força de la marca Penedès, pugui usar el Celler, un espai de referència vitivinícola del Vallès”, ha explicat Buscallà.

Montfort considera que “la relació entre Rubí i Vilafranca pot donar moltes possibilitats de futur. Mirarem si podem traslladar alguna activitat a Rubí perquè l’objectiu sempre és potenciar l’enoturisme. Segur que farem coses plegats”. El regidor vilafranquí ha aprofitat per elogiar tant l’espai del Celler com la Fira del vi.

Una assistent tastant un vi a l’estand de Vinícola de Nulles – Adernats Foto: Localpres">

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa