VadeVi
30 cellers celebraran el 10è aniversari de VIdeNIT a Mas Figueres
  • CA
VideNIt

!--akiadsense-->

L’allotjament rural Mas Figueres de Marçà celebrarà el proper dissabte 6 de juliol la desena edició de la festa VIdeNIT que, per tercer any consecutiu, tindrà lloc fora dels actes de la Fira del Vi de Falset. Els organitzadors volen consolidar la cita a principis de de juliol per evitar la coincidència amb els actes satèl·lit de la fira, però també i principalment per la meteorologia, perquè les nits al juliol són molt més suaus que al maig i això permet gaudir d’una tarda-vespre més agradable als jardins de Mas Figueres.

En aquesta desena edició hi ha confirmada la participació de 20 cellers de la DO Montsant i la DOQ Priorat, 5 cellers cooperatius de la comarca, 2 cellers convidats de la DO Terra Alta i de la DO Empordà i 2 molins d’oli que són Miró- Cubells i Oleum Nature.

La voluntat dels organitzadors ha estat reunir per al desè aniversari molts dels participants que han assistit a edicions anteriors i també donar un pes específic al teixit cooperatiu. Al VIdeNIT, els elaboradors presenten les anyades noves però també vins icònics, singulars i de llarga criança. La vetllada és una oportunitat única per conèixer la versatilitat enològica, els estils i les tendències d’elaboració, particularment de les dues denominacions d’origen del Priorat.

El VIdeNIT començarà a les 20h del dissabte 6 de juliol i el tast dels vins s’acompanyarà d’una paella servida per la cuina de Mas Figueres. Aquest any la música anirà a càrrec de 4Soul amb Manu Ruiz (veu), Carlos Brull (bateria), Francesc Brull (baix) i Toni Just (guitarra).

La relació de cellers participants és:

Álvaro Palacios – DOQ Priorat

Clos Figueras – DOQ Priorat

Cellers ScalaDei – DOQ Priorat

Joan Simó – DOQ Priorat

Cal Pla – DOQ Priorat

Mas Alta – DOQ Priorat

Mas d’en Gil – DOQ Priorat

Cims de Porrera – DOQ Priorat

Clos de l’Obac – DOQ Priorat

Casa Gran del Siurana – DOQ Priorat

Vinyes Compte – DOQ Priorat

La Conreria d’Scala Dei – DOQ Priorat

Alfredo Arribas – DOQ Priorat

Perinet – DOQ Priorat

Orto Vins – DO Montsant

Terroir Sense Fronteres – DO Montant

Vinyes Domènech – DO Montsant

Dosterras – DO Montsant

Vermunver – DO Montsant

Joan D’Anguera – DO Montsant

Josep Grau Viticultor – DO Montsant

Acústic Celler – DO Montsant

Celler de Capçanes – DO Montsant

Celler Masroig- DO Montsant

La Vinicola del Priorat – DOQ Priorat

Celler Cooperatiu de Cornudella – DO Montsant

Vins del Tros – DO Terra Alta

Privat Perelada- CHivite – DO Empordà

L’entrada al VIdeNIT tindrà aquest any un cost de 20 euros: 10 euros per al tast i 10 euros més per al sopar. És important reservar l’entrada amb antelació perquè les places són limitades.

Per fer-ho, cal escriure un correu a i[email protected] o bé trucant al 977178011/644205484. També es poden comprar presencialment a Mas Figueres, a Marçà, o bé al Calaix de Sastre, a Falset.

La cita és una bona oportunitat per veure i gaudir de l’evolució i l’expressió de les garnatxes i de les carinyenes en sòls diversos del Montsant i en sòls de llicorella al Priorat, com també els grans vins blancs que dona la comarca en finques i paratges de vinya cultivats, preservats i recuperats, o les elaboracions enològiques que treballen cellers convidats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa