La Mostra del Vi ja és una tradició ben arrelada a les comarques gironines. Enguany, del 3 al 6 de setembre celebra la seva 31a edició a la Rambla de Figueres amb la mirada posada, com sempre, en la promoció dels vins amb DO Empordà.

Entre les novetats destaca la incorporació d’un peu de copa informatiu del vi o el rasca l’endeVInaDOr, una targeta que s’obtindrà amb la compra del tiquet de la Mostra i que consisteix a encertar una pregunta referent a la Denominació d’Origen Empordà. Aquells que l’encertin podran gaudir del descompte d’un 10% en la compra de qualsevol ampolla de vi de la DO.

A banda d’això, s’amplien les activitats de l’espai infantil amb nous tallers gratuïts i s’afegeixen dos espais nous: el gastronòmic amb mostres de showcooking i el fotogràfic, que acollirà l’exposició “De la vinya a la Mostra”, en la qual s’explica l’elaboració del vi a través de fotografies dels cellers participants. També hi haurà l’espai de tast, concerts de petit format, carpa infantil, visita guiada Art&Vi o el concurs d’aparadors decorats.

Com a dades d’interès per al participant, s’ofereixen diversos tipus de promocions: per exemple, una copa gratuïta amb el “Menú del Vi de l’Empordà” en alguns restaurants de la ciutat; un 35% de descompte amb el bitllet de l’AVE pels usuaris que vagin a la Mostra; una nit d’hotel més una ampolla de regal per a les persones que s’allotgin a la ciutat; un tast guiat gratuït per l’Espai DO i el 50% de descompte en l’entrada al Museu de l’Empordà i en l’entrada general al Museu del Joguet de Catalunya.

Durant la presentació d’aquesta 31a edició, el regidor de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Figueres, Jordi Masquef, explicava que les línies mestres de la Mostra del Vi se centren a treballar conjuntament amb els ens vinculats a l’enoturisme, en el foment de la Marca Empordà a través dels vins de la DO Empordà i, sobretot, en promoure en el públic la cultura del vi.

El president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí Oriol, s’ha mostrat content per la consciència de capitalitat del vi que s’ha pres en els darrers anys i com, especialment des de l’any passat amb el 30è aniversari, s’ha aconseguit materialitzar aquest esdeveniment. “No és només una fira lúdica, la gent cada vegada hi mostra més interès. És important que se sàpiga quina oferta hi ha i qui l’ofereix. Amb les noves activitats que s’estan impulsant s’aconsegueix millorar qualitativament la fira i que aquesta cada vegada sigui més valorada”.

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha destacat la importància que té que la Mostra s’hagi convertit en un esdeveniment de ciutat. “La Mostra del Vi ja no és només una fira per a la gent a qui li agrada el vi, és un esdeveniment de ciutat. Això ha estat gràcies als estands i a les activitats paral·leles que s’estan fent, moltes amb el suport del sector privat de la ciutat, i que cada vegada van creixent i diversificant més”.

Divendres 4, a les 18.30 hores a la Rambla, s’inaugurarà la 31a edició amb el tradicional pregó, que enguany anirà a càrrec de Paco Pérez, xef del restaurant Miramar de Llançà, de dues estrelles Michelin, juntament amb l’alcaldessa de Figueres.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa