VadeVi
La 5ª edició de La Cimera del Xarel·lo registra rècord de cellers i assistents
  • CA
Cimera Xarel.lo

!--akiadsense-->

El Santuari de Foix ha tornat a omplir-se de professionals del món del vi i wine lovers en la cinquena edició de La Cimera del Xarel·lo. Els més de 500 assistents a l’acte –restauradors, sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i wine lovers provinents d’arreu de Catalunya– han pogut degustar les més d’un centenar d’interpretacions que els 35 cellers participants d’aquest any han portat a la fira. Aquest 2019, La Cimera del Xarel·lo trenca records de participació d’elaboradors –mai abans hi havien participat 35. Una nova ocasió per a gaudir de la varietat insígnia del Penedès, el Xarel·lo, en un entorn privilegiat amb vistes 360º a un paisatge 100% penedesenc.

La xifra del nombre de cellers participants és cada vegada més alta. Si en la primera edició de La Cimera del Xarel·lo hi participaven 30 cellers, enguany s’ha arribat a una xifra rècord de 35. A més, els organitzadors expliquen que hi ha molts cellers que queden fora per la limitació de l’espai on es desenvolupa l’esdeveniment: el Santuari de Foix. Aquest indret, es troba en un dels punts més elevats de la geografia del Penedès, i ofereix unes vistes espectaculars del paisatge característic del territori. Els boscos mediterranis i els turons es combinen amb les vinyes i els petits municipis de la zona oest de la comarca.

Aquest èxit entre els cellers participants, fa que molts d’ells vulguin repetir any rere any per a oferir els seus monovarietals 100% als assistents –enguany més de mig miler. En l’edició 2019 hi han participat 1+1=3, Albet i Noya, AT Roca, Avgvstvs, Bolet, Can Descregut, Can Pasqual, Can Ràfols dels Caus, Can Sumoi, Castell d’Age, Castellroig, Celler Credo, Celler Via, El Jardí dels Sentits, Els Vinyerons Vins Naturals, Enlaire Vins, Esteve i Gibert, Eudald Massana, Finca Parera, Foresta, Gramona, Jané Ventura, Loxarel, Mas Bertran Viticultors, Mas Comtal, Nadal, Oriol Rossell, Parató, Parés Baltà, Pinord, Suriol, Terra de Marca, Torre del Veguer, Vinyes Singulars i Viladellops.

Any rere any, a La Cimera del Xarel·lo s’hi troben una gran varietat d’interpretacions del Xarel·lo, una de les varietats autòctones del Penedès amb més recorregut vitivinícola. Entre el més d’un centenar de referències s’hi han pogut tastar vins, caves, Clàssic Penedès, ancestrals, naturals, dolços, brisats, ecològics, biodinàmics, envellits en fusta, sobre lies, en ceràmica… Una gran diversitat de mètodes d’elaboració per a conèixer en profunditat les singularitats i característiques d’aquesta varietat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa