Aquesta serà la segona edició de l’Espai Priorat. Foto: VADEVI.cat

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat ultima els preparatius per acollir entre els dies 13 i 15 de maig 50 experts internacionals procedents de 10 països externs a la Unió Europea en el marc d’Espai Priorat – II Mostra Internacional de Vins de la DOQ Priorat.

Aquesta cita va néixer l’any 2011 amb la voluntat de donar a conèixer els vins i el territori de la DOQ Priorat, de manera que s’afavoreixi la seva entrada als mercats internacionals. De fet, aquest esdeveniment compta amb el suport d’un programa d’internacionalització de la Unió Europea, que busca la consolidació de l’exportació cap a mercats emergents. Els visitants que descobriran el terrer i el paisatge de la DOQ Priorat procedeixen dels Estats Units d’Amèrica, Brasil, Canadà, Rússia, Índia, Corea, Xina, Japó, Noruega i Suïssa.

A banda, hi haurà representació de professionals de la Unió Europea, concretament d’Alemanya i Gran Bretanya i destacats prescriptors catalans i espanyols entre els que cal destacar periodistes de mitjans especialitzats i sommeliers de prestigiosos restaurants (El Celler de Can Roca, Can Fabes, Les Cols, Moments o Pepe Vieira)

Espai Priorat 2013 s’ha distribuït en els blocs “Espai Vi i Paisatge”, “Espai Vi i Història”, “Espai Vi i Sentits” i “Espai Vi i Gastronomia”. El programa d’activitats estarà format per visites a vinyes i cellers, un showroom a Scala Dei el dia 14 de maig a la tarda en què participaran 36 cellers i diverses propostes gastronòmiques arrelades al producte local, entre les quals destaca el sopar “Terra de vins i cuina” del 14 de maig que comptarà amb la col·laboració de El Celler de Can Roca, recentment distingit com a millor restaurant del món per la revista “Restaurant”.

Nou comentari