VadeVi
Set vins i escumosos rosats de color català per Sant Jordi
  • CA
Rosats Sant Jordi

!–akiadsense–>

Ja fa dies que li dono voltes al color dels vins rosats. Fa uns quants anys que el model provençal es va imposar per sobre de la resta de colors amb els que s’elaboraven els vins rosats d’arreu i el rosat pàl·lid, de pell de ceba, va passar a ser el color de referència per aquesta mena de vins.

Vagi per davant que és un color que m’agrada i que el trobo molt encertat pels vins elaborats a la Provença, doncs és fruit de les condicions climàtiques que tenen. No és un color que es dissenyés en una agència de màrqueting sinó que és el color que de manera espontània per l’estil d’elaboració que fan allà els surt.

Els rosats de casa nostra d’antuvi eren de colors molt intensos, potser massa i potser per la similitud amb els “claretes” (entre altres factors) van ser vins que no van cridar mai massa l’atenció del consumidor. Però entre els rosats quasi negres i els pell de ceba hi ha un punt intermig.

I aquest és el color que jo vull reivindicar pels rosats catalans, el color rosat que ens recorda els gerds o les maduixes. És un color super atractiu, d’aparença molt més llaminera que el pàl·lid o pell de ceba i molt més adient al nostre caràcter i a les nostres condicions climàtiques.

Aixi que pel dia de Sant Jordi, penso que és un bon moment per llançar la meva reivindicació a l’aire. I ho vull fer recomanant uns quants vins rosats catalans que tenen el meu color preferit.

  1. Portell Rosat Trepat, un vi jove monovarietal de trepat elaborat per la Vinícola del Sarral. Jove, fresc i afruitat a un preu que és el paradigma de la relació qualitat preu: 3,69 euros.
  2. Pardas Rosat de Sumoll. Tota una icona dels vins rosats catalans. Un vi que va significar la recuperació i la reivindicació d’aquesta varietat autòctona. De caràcter rústic el podeu comprar per 9,95 euros.
  3. Gran Caus Rosat. Elaborat amb la varietat merlot pel celler Can Ràfols dels Caus és el rei dels rosats catalans. Impossible definir-lo en poques paraules, només us puc dir que el tasteu. Plaer garantit. Preu: 14,40 euros.
  4. Cava JMFG Brut Nature Rosat Gran Reserva. Elaborat amb pinot noir, garnatxa i trepat. Més de 36 mesos de criança en ampolla. Una joia. Amb ell em vaig enamorar, fa molts anys, dels caves rosats. Preu: 15,95
  5. Torelló Rosé Brut Reserva Corpinnat. Elaborat amb garnatxa negre i pinot noir. 24 mesos de criança en ampolla. Un escumós elegant per dins i per fora. Preu: 14,25 euros.
  6. Argila Rosé Brut Nature Reserva Clàssic Penedès. Monovarietal de sumoll. La opció amb més glamur per Sant Jordi. Podeu llegir-ne més fent click aquí. Preu: 20,30 euros.
  7. Al Rosa que l’Amor s’hi posa, escumós ancestral. Elaborat pel celler Vinyes Singulars amb monestrell, macabeu i xarel·lo. Com vaig dir quan vàrem publicar el seu tast: un escumós divertit i juganer. Fet a mida per Sant Jordi!!! Preu: 15,50 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa