VadeVi
Un 70% dels cellers no es digitalitza pel cost que suposa
  • CA
Vi online

!--akiadsense-->

La Federació Espanyola del Vi ha presentat aquest dilluns el Hub Nacional Digitalització i Vi, un grup de treball de cellers i empreses tecnològiques per analitzar les necessitats de digitalització del sector.

La primera feina d’aquest grup de treball ha estat una enquesta entre els associats de la FEV i un 70% expliquen que un dels principals frens per digitalitzar-se és el cost que suposa. Un 52% afirmen que la principal barrera que se’ls hi planteja és el desconeixement.

Amb aquestes dades a la mà, el hub s’ha posat a treballar. De moment hi participen vuit cellers, entre ells els catalans Família Torres i Raventós Codorníu i també quatre empreses tecnològiques. No està molt clar fins a quin punt hi deixaran participar a molta més gent, però de moment està obert a la resta d’associaciats de la FEV i als consells reguladors de les denominacions d’origen. Amb tot, el que es vol és analitzar aspectes que són transversals en el sector del vi com és ara la digitalització, la simplificació de la càrrega dels tràmits administratius, els elements per facilitar el teletreball i el control de costos i traçabilitat del producte.

D’altra banda també s’estudiaran quin són els projectes que es poden desenvolupar en cinc aspectes clars: la vinya, l’elaboració, la comercialització, el màrqueting i la covid-19.

És precisament aquesta pandèmia la que ha precipitat la creació d’aquest hub que ja fa un any que s’està gestant. El Director General del FEV, José Luís Benítez, ha volgut aclarir que en cap cas “no és una borsa d’empresas proveïdoras, és un grup de treball per analitzar i identificar nous projectes. Per posar el seu coneixement al servei dels associats a la FEV, tot i que en moltes ocasions veiem que som nosaltres els que tirem del carro del vi a tot l’estat”.

En aquest hub hi col·labora el Ministeri d’Agricultura que posa a la seva disposició les eines que calguin per poder analitzar problemes i pel que fa als projectes que es desenvolupin en el camp de la digitalització es subvecionaran en les línies que ja té previst el ministeri.

Per Benítez, “és importantíssima la digitalització de la feina del sector, ja sigui a la vinya com als cellers i per exemple, aspectes com la venda online que ara s’han desenvolupat per necessitat es consolidaran com un nou canal de distribució”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa