Sempre és un bon moment per comprar i llegir llibres sobre vi, però per Sant Jordi encara més. Us proposem diverses publicacions de tots tipus, fetes per autors catalans i estrangers que us faran passar una bona estona i us ajudaran a endinsar-vos en aquest món fascinant.
Un dels que darrerament més se n’ha parlat és “Reinas de copas”. És el primer llibre de Zoltan Nagy i el primer que edita Lluís Tolosa del qual no n’és l’autor. Repassa la trajectòria personal i professional de dones que fan vi.
De la mateixa editorial, però del mateix Lluís Tolosa, us proposem “Marketing del enoturismo. 12 errores habituales. 12 propuestas alternativas”. Per aquells que es dediquen al turisme del vi i per aquells que el gaudeixen.
Pels amants del còmic, la DO Catalunya treu en paper Vinòmics. El que va ser un projecte online a través del seu web ara surt en format llibre. Diversos autors expliquen la seva visió del vi.
“Bebo, luego existo”, del filòsof Roger Scrutton, és una proposta per pensar el vi i també per desmitificar-lo.
Però el vi també serveix per la ficció. Carlos Ollo Razquin ha escrit “A la luz del vino”. Un thriller sobre la investigació d’un assassinat que es complica amb la descoberta d’una xarxa de narcotràgic que té lloc en el context del món del vi.
“Barcelona i el vi”, de David Fernández de Castro, és un recorregut històric per la ciutat a través de les vinyes que hi havia antigament al Pla de Barcelona. És d’editorial Mediterrània.
Si voleu conèixer persones que fan vi i per què el fan us proposem “Retrats de vi” de la periodista Ruth Troyano. Són entrevistes des d’un punt de vista personal i professional d’enòlegs que han sortit de la Universitat Rovira i Virgili.
I a través d’una novel·la,, en aquest cas guanyadora del Ramon Llull, també trobareu “La força d’un dest” de Martí Gironell, podreu conèixer més de prop la vida de Jean Leon. Creador del celler que porta el seu nom.
Finalment, pels més tècnics trobareu moltes respostes al llibre ‘”Papilas y moléculas. La ciencia aromática de los alimentos y el vino” de François Chartier. Explica com trobar l’harmonia entre els gustos dels aliments i els vins per crear maridatges a través de la ciència.
I tot i que és de l’any passat us recomanem “Vinyòvol. Vocabulari pagès de la vinya i el vi” de Pere Calafat Vich.
Són només algunes propostes però n’hi ha moltes més. Passegeu i remeneu que hi ha propostes per a tots els gustos. Feliç Sant Jordi.