Sou dels que ahir al vespre us vau entretenir a pelar els dotze grans de raïm i a traure-li les llavors, o compreu el raïm pelat i envasat? Doncs mal fet, perquè la llavor del raïm, si no us ennuegueu, conté propietats que afavoreixen la salut bucodental.

Així ho revela l’estudi Aplicacions de l’extracte de la llavor de raïm com a agent microbià en la salut bucodental, elaborat per l’Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CSIC-UAM) en col·laboració amb la Universitat de Zuric. L’anàlisi assenyala, per primera vegada, “el potencial d’un extracte de llavor de raïm ric en compostos fenològics del tipus flavan-3-oles –han analitzat fins a onze components- per a reduir de forma significativa, i sense efectes secundaris, els principals bacteris causants de la càries dental, sense passar pel consum del raïm en forma de vi”.

I és que fins ara, diverses investigacions havien demostrat que el vi negre conté un tipus de polifenols –antioxidants naturals- que frenen el creixement dels bacteris que contribueixen a la formació de placa a les genives i les dents, així com dels bacteris que provoquen mal de gola. Però i si no ens agrada el vi, o no en podem consumir per edat o per salut? Els resultats d’aquesta investigació del CSIC-UAM obren la porta al desenvolupament de col·lutoris i altres productes d’higiene oral elaborats amb extracte de raïm rics en polifenols com a ingredients antimicrobians. Aquests productes, apunten els autors de l’estudi, podrien ser emprats amb caràcter terapèutic de les infeccions orals, però també com a prevenció, sens contraindicacions per raó d’edat o salut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa