Aquest dijous 4 de juny s’ha celebrat la cloenda del centenari de la dedicació a la viticultura de la família Miró, especialitzada en el món dels vermuts. L’actual generació de l’empresa ha volgut compartir un còctel amb tots els treballadors i ciutadans que els han ajudat a créixer durant tots aquests anys i on han aprofitat per presentar la nova col·laboració amb el mestre pastisser Christian Escribà.

Christian Escribà ha presentat el seu “aperitiu dolç” de vermut Miró amb diversos petit-fours pastissers i ha creat especialment un pastís per a la família per celebrar el seu centenari. I els cantautors catalans Fito Luri, Joel Reyes i Joan Masdeu, molt pròxims a la casa Miró, també han acompanyat la jornada festiva amb la seva música i dedicant cançons al públic assistent.

Carles Prats, actual gerent de Miró, destaca que l’empresa que va fundar el pare de l’actual propietari, Pere Miró, celebra el seu centenari com a principal empresa vermutera de Reus i amb bones perspectives de creixement. Una trajectòria ben forjada i reconeguda públicament el passat mes d’abril amb el Premi a la Internacionalització 2015 de la Cambra de Comerç de Reus. Tradició, constància i experiència per entendre el mercat, són els seus factors de garantia per continuar creixent, i com han subratllat en aquesta festa, “a Miró no envellim, creixem”. I per aquesta raó, va fer els agraïments a tots els col·laboradors i distribuïdors de la casa, així com especial atenció a la seva relació amb el sector cultural, un benefici que consideren molt important per a tota la societat.

L’empresa és una de les marques que encara existeixen del famós vermut de Reus, que havia estat l’eix econòmic de la ciutat i la regió durant bona part del segle XX, i l’alcalde Carles Pellicer els va lliurar una placa conmemorativa per la seva gran tasca a la ciutat al finalitzar l’acte.

La història dels 100

Miró és una empresa familiar vitivinícola fundada el 1914. Els inicis, a Cornudella de Montsant on encara es conserva la casa pairal i el celler, elaboraven vins i licors amb les varietats típiques del Priorat i es distribuïen per tota la comarca. Va ser Emilio Miró Salvat qui es va especialitzar en l’elaboració tradicional del vermut i va ubicar-se a Reus el 1957. Des d’aleshores que la tercera generació de la família continua elaborant amb les fórmules originals, un secret que passa de generació en generació i es basa en seleccionar els millors ingredients per als seus vermuts i en la saviesa de combinar-los.

Les claus de 100 anys de Miró

La clau com apunta l’actual propietari, Pere Miró, és preservar aquest patrimoni que no es perdi però sabent-se adaptar al que el mercat demana, amb identitat pròpia de l’autèntic vermut de Reus. La història demostra que Miró és un projecte molt tradicional i que ofereix uns vermuts i vins de licor de gran qualitat, exportant-los des de fa dècades a més de 20 països.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa