VadeVi
«Paratge Qualificat», el distintiu per donar empenta als Caves
  • CA

Una imatge de les vinyes biodinàmiques de Recaredo

El Consell Regulador ha exposat en el marc del Saló del Cava Premium a Barcelona que està preparant una nova distinció pel Cava de “Paratge Qualificat”, que reconegui l’especial caràcter i qualitat i s’orienti cap als “vins de terrer”.

Aquest distintiu l’obtindran els Caves Premium que compleixin els requeriments i condicionants de producte singular i que acreditin la seva procedència de les parcel·les de més alta qualitat, entre d’altres. Francisco González, cap dels serveis tècnics del Consell Regulador del Cava, ha explicat que encara està en fase d’esborrany i que al llarg de 2015 hi haurà més novetats sobre aquesta nova distinció.

Quan aquesta classificació estigui legalment reconeguda i definida serà una eina important, com ho és també en els “vins de terrer”, que configurarà un gran actiu per als cavistes i una via per construir més bona reputació en el món del Cava. Una notícia que ha estat ben acollida pels assistents del Saló del Cava Premium, que veuen un reconeixement dels millors vins procedents de vinyes singulars i amb una personalitat característica del territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa