VadeVi
“Terra Enllà” amb les enoexperiències i el turisme de memòria
  • CA

Organitzadors del Terra Enllà Foto: VADEVI

Un nou producte turístic s’ha afegit a l’actual oferta a les Terres de l’Ebre i el Priorat. Es tracta de Terra Enllà, un projecte de rutes guiades orientat a posar en valor el paisatge de la batalla de l’Ebre i per extensió de la Guerra Civil en aquestes comarques, un recurs únic a Catalunya.
Terra Enllà ha iniciat la seva activitat al mes de juny i ha programat diverses activitats per al mes de juliol. Entre l’oferta d’activitats n’hi ha dues vinculades amb el món del vi. La primera pel dissabte 12 de juliol que consisteix en un itinerari guiat pel paisatge de memòria de Vilalba dels Arcs i, l’altra pel diumenge 27 de juliol, a la comarca del Priorat, respectivament. Les excursions finalitzaran amb visites i tasts de vins, en el primer cas, al celler Bernaví (Vilalba dels Arcs, DO Terra Alta), i en el segon cas, al celler El Masroig (DO Montsant).
Les rutes guiades aporten una mirada diferent al paisatge de la batalla de l’Ebre, un enfocament transversal on es relata l’operació militar però també altres aspectes prou importants com el rol de la dona, el dolor de les víctimes, els exiliats, la internacionalització del conflicte, l’actual procés de recuperació de la memòria a Catalunya i el context patrimonial i natural on s’ofereixen els guiatges. S’utilitzen les eines d’avui, amb un ús intensiu de les xarxes socials i dels continguts audiovisuals per oferir una vivència més enriquidora. Terra Enllà està format pel periodista Andreu Caralt, especialitzat en aquest període històric i autor del diari digital Diari de Guerra, i Maite Hernández, antropòloga, educadora i experta en drets humans.
Les visites pels diferents espais es realitzaran a peu o amb vehicle propi i les reserves es poden fer al telèfon 636 679 969 o a [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa