VadeVi
La DO Empordà comença la verema amb festa i bones previsions

La DO Empordà ha iniciat aquesta setmana la verema 2016 que s’allargarà fins al proper mes d’octubre. Els cellers empordanesos estan collint aquests dies les varietats primerenques, concretament el moscatell de gra petit, i la previsió és iniciar la verema del chadornnay i del sauvingnon blanc. En general no s’ha produït un avançament de la verema, tal i com va passar l’any passat, i el gruix de la collita es realitzarà a partir de la segona quinzena del mes de setembre.

Les previsions de la DO Empordà apunten que la producció d’enguany se situarà per sota de la mitjana -uns 60.000 hectolitres anuals-, i serà inferior respecte de l’any passat. Aquest descens està motivat bàsicament per les elevades humitats registrades durant la primavera i els períodes de sequera extrema que han patit les vinyes aquest estiu i que n’han minvar la producció. Les condicions metereològiques de les properes setmanes marcaran l’evolució de la maduresa física del raïm -l’augment del pes- i determinaran el nivell de producció final de la verema 2016.

El menor nivell de producció afavorirà una millor evolució del raïm que ara marteix presenta un molt bon equilibri entre la maduració fenòlica de la pell i de la polpa. Si aquesta tendència es manté en les properes setmanes, la polpa madurarà al mateix ritme que la pell i propiciarà una bona concentració d’aromes i color que donarà com a resultat un raïm de bona o molt bona qualitat. El raïm es manté ara mateix en un molt bon estat sanitari.

Festa de la Verema

Coincidint amb l’inici de la collita, la DO Empordà celebra la Festa de la Verema 2016 que tindrà lloc el 27 d’agost a Mollet de Peralada, a partir de les 18.30h. Els actes s’iniciaran amb una cercavila per dur el raïm veremat des de les vinyes fins al Centre Cívic de la localitat. Un cop arribats al centre, tindrà lloc el pregó de la festa que enguany anirà a càrrec de la nutricionista i dietista, Carla Zaplana, just abans de l’acte central de la celebració amb la premsada del nou most.

Com ja és habitual, la premsada comptarà amb la participació de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i de la Jove Confraria de Vins i Caves de l’Empordà. Els parlaments i l’actuació de Franckylesguilles posaran punt i final a la celebració que es tancarà amb un tast de vins de la DO Empordà a càrrec dels cellers de Mollet de Peralada i una botifarrada popular.

Al llarg del mateix cap de sertmana, els cellers del municipi organitzen activitats paral·leles, com veremes en familia o visites teatralitzades, entre altres propostes. Totes les activitats es poden consultar al web www.doemporda.com

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa