Abelles i raïm

!--akiadsense-->

Les abelles juguen un paper cabdal en la sostenibilitat de la biodiversitat donada la seva funció pol·linitzadora. No és l’únic insecte que pol·linitza però si un dels més eficaços. El canvi climàtic, l’ús de plaguicides o la contaminació amenacen la seva pròpia existència.

A Torelló han iniciat la verema 2018 amb la companyia de 100.000 abelles que viuen en 4 caixes-niu que varen instal·lar la passada primavera a un dels bosquets de la finca Can Martí per a contribuir a la salut de l’ecosistema. Així és que, les deixes treballar.

A més, tot i que fa més de 20 anys que duen a terme pràctiques respectuoses amb el medi ambient, el cultiu de vinyes i oliveres està certificat com a ecològic des de 2016. Afirmen des del celler, que respectar la natura, és respectar-nos a nosaltres mateixos.

La biodiversitat que es pot trobar a Can Martí és molt abundant si tenim en compte únicament l’extensió del total de la finca (135 ha) i les seves àrees del perímetre. Això és degut a la gran variabilitat d’hàbitats que hi ha com pot ser les zones de vinya i els seus marges, els boscos de pi blanc i alzina o les zones de matollar de ginesta i altres arbustos. La presència de cursos fluvials com torrents o el propi riu Anoia fan que la riquesa d’espècies animals en aquesta zona del Penedès sigui molt més elevada que qualsevol altra zona sense aquestes característiques de paisatge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa