VadeVi
L’Acadèmia del Cava forma professionals amb el diploma WSET

L’Acadèmia del Cava ha reunit catorze professionals certificats per la WSET Certified Educator en la darrera formació específica sobre aquests vins escumosos del Penedès. Tot plegat, gràcies a una aliança amb l’organització internacional WSET, que ha permès aprofundir en el coneixement del producte, la nova normativa de segmentació i zonificació, i les peculiaritats de l’elaboració tradicional d’aquesta tipologia de vins.

Oferta formativa, amb tastos i visites a cellers

Abans de visitar la zona, els educadors han superat el programa educatiu en línia, un apropament al Cava amb una base d’estudis que, a més, inclou un mòdul pràctic sobre els diferents tipus de productes amb el tast d’una selecció de sis vins escumosos representatius de cada categoria. A més, en el marc de la formació s’han previst dos dies de formació presencial, en què els professionals han seguit un programa que combina càpsules formatives sobre matèries tècniques, un ampli tast a cegues amb el Master of Wine David Forer i la visita de cinc cellers i vinyes situats al cor del Cava.

En aquesta ocasió, el grup de professionals han vingut del Regne Unit, Irlanda, els Estats Units, Alemanya, Polònia, i Equador, entre d’altres. De fet, l’objectiu del curs presencial és que els i les alumnes obtinguin una visió realista del que és el Cava, la seva diversitat i versatilitat, descobrint cellers de diferents mides, estils de Cava, paisatges i sòls.

En aquest viatge immersiu, s’han fet visites personalitzades segons el programa d’estudi, que engloba totes les temàtiques de manera tangible amb activitats singulars, com el taller de cupatge de vi de base per a Cava al celler Vilarnau; la descoberta del nou segell d’Elaborador Integral acompanyats de Giró del Gorner; l’exploració de sòls i Paratges Qualificats a Vins el Cep; el degollament manual i les criances llargues a Mestres i la descoberta gastronòmica de la versatilitat del Cava a Segura Viudas.

Cava Academy és l’escola oficial per a la formació en Cava creada el 2019 pel Consell Regulador. Cada any s’organitzen tres convocatòries en línia i una presencial per a professionals del sector, totes amb places limitades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa