Després d’un procés d’eleccions intern, la Junta directiva d’AECAVA ha decidit presentar candidatura a les eleccions del Cava, que estan previstes per al proper dia 6 de juliol.

En una decisió aprovada per unanimitat, la candidatura d’AECAVA quedarà formada per vocals dels elaboradors de Cava al Ple del Consell Regulador. Per completar la candidatura, la Junta Directiva ha aprovat la incorporació de l’empresa Jaume Serra S.L. com a empresa associada.

Damià Deàs, president d’AECAVA, ha volgut posar en relleu davant la Junta directiva “la importància que la patronal del Cava pugui ser un fòrum on es puguin escoltar i consensuar tots els interessos del sector”.

Els vocals que formaran la candidatura pel Cens D són:

  • Subcens D1: Freixenet S.A. i Jaume Serra S.L.
  • Subcens D2: Pere Ventura i Familia S.L. i Segura Viudas S.A.
  • Subcens D3: González Byass S.A.
  • Subcens D4: Celler Carles Andreu S.L.

L’elecció dels vocals s’ha realitzat després d’un procés intern de presentació de candidatures obert a tots els associats, així com un procés d’eleccions per al subcens D2, en què va votar la pràctica totalitat de les empreses que en formen part.

El president d’AECAVA ha volgut reafirmar el suport de la patronal per la continuïtat de la implementació del Pla Estratègic de la DO Cava. En paraules de Damià Deàs, “amb la nostra candidatura, volem continuar donant suport a la gran feina feta pel Consell Regulador liderat pel seu president, Javier Pagès, per definir un pla estratègic que ja ha iniciat la fase d’implementació”.

I ha afegit, “qüestions tan importants en què alguns pensaven impensable aconseguir, com ara la zonificació del Cava, la segmentació o la creació de la figura de l’elaborador integral, ja són una realitat. Ara toca treballar, tot el sector unit, per fer arribar tota aquesta informació al consumidor”.

El calendari electoral de les eleccions del Cava

El ple del Consell Regulador de la DO Cava va aprovar el passat 16 de març la convocatòria de les properes eleccions per al dia 6 de juliol, i en va fer públic l’anunci la setmana del 17-23 del mateix mes. Superat un període d’exposició del cens per possibles reclamacions i final aprovació durant el mes d’abril, ara ja hem entrat de ple en la fase de presentació de candidatures.

De fet, des d’aquest dimarts 3 de maig es poden presentar totes aquelles candidatures que vulguin optar-hi, i que es proclamaran i s’exposaran públicament la setmana del 12 al 16 de maig, obrint de nou un període per presentar reclamacions, si es considera, contra alguna de les candidatures presentades.

Arriben les eleccions, el dimecres 6 de juliol, i entre el mateix dia 6 i el 8 s’assignaran les vocalies, que d’entrada es proclamaran provisionalment pendents de qualsevol possible reclamació; a finals del mateix mes de juliol quedaran confirmades oficialment.

Per últim, el 29 de juliol se cessaran els antics vocals i la nova junta prendrà possessió, fent també el nomenament del/a presidència, obrint-se de nou un període fins a mitjans d’agost, que deixarà obert a possibles reclamacions contra el nomenament del/la president. Superat aquest període, es coneixerà la persona que presidirà l’entitat estatal del Cava i se’n coneixerà el full de ruta des propers anys.

Nou comentari

Comparteix