VadeVi
Agenda vinícola: novell, malvasia, Tasta Porrera, NaNo i Vins del Pirineu

Aquest novembre ve carregat d’activitats per als amants del vi. Al llarg de tot el mes, el país s’omple de propostes de caràcter divers i a indrets ben diferents, dels quals us en seleccionem alguns perquè aquesta tardor continuï tan plena de vi, cultura, gastronomia i paisatge com havia començat. Ja vam parlar fa uns dies de la Setmana de la Malvasia, en la qual estem immersos amb un programa a vessar d’activitats al voltant d’aquesta varietat de raïm; aquest mateix dissabte hi ha cita amb dues cites tradicionals d’aquests dies de tardor, com són la festa del vi novell a Sant Cugat del Vallès i el Tasta Porrera, al Priorat.

Alguns dels vins novells de l'anyada 2021 | A.S.
Alguns dels vins novells de l’anyada 2021 | A.S.

Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi

El Celler Modernista de Sant Cugat del Vallès es prepara per donar la benvinguda coincidint amb Sant Martí, aquest 11 de novembre, als vins novells catalans d’enguany. Serà en una festa que començarà a les 17:30 h de la tarda amb l’espinjolament de la bota, el parlament del padrí del vi novell d’enguany, el xef amb estrella Michelin Artur Martínez, i el pilar de la colla castellera de Sant Cugat, que penjaran la branca de pi, simbolitzant l’arribada d’aquest primer vi de l’anyada. Després, s’obrirà la mostra en què es podran tastar tots els vins novells catalans d’aquest any: un total d’11 vins elaborats per 8 cellers diferents.L’entrada té un preu de 15 € i dona dret a tastar tots els vins novells.

Enguany hi haurà menys vi novell de l’habitual a conseqüència de la sequera. Els cellers que n’han elaborat són Carles Andreu, Vinícola de Sarral i Vins Petxina, de la DO Conca de Barberà; Celler Cooperatiu d’Espolla, de la DO Empordà; Masroig i Ronadelles, de la DO Montsant; Maset, de la DO Penedès; i Sant Josep Vins, de la DO Terra Alta.

Torna el tradicional Tasta Porrera

Tots els cellers de la vila de Porrera participen, aquest mateix dissabte 11 de novembre, al ja tradicional Tasta Porrera. Se celebrarà entre les onze del matí i fins a dos quarts de tres de la tarda a la plaça de Catalunya d’aquesta vila del Priorat, i serà una oportunitat perfecta per a descobrir, tastar i gaudir tots els vins que s’hi elaboren, maridats amb la cuina típica de la zona que prepara el restaurant Quinoa.

Els cellers de la localitat, a més a més, també aprofiten l’esdeveniment, organitzat amb el suport i la col·laboració de la DOQ Priorat i la Diputació de Tarragona, per a comercialitzar els seus productes a un preu especial. Una oportunitat que no es pot deixar escapar.

La Jornada de Vins del Pirineu arriba a l’onzena edició

L’agenda continua dilluns, 13 de novembre, en aquest cas a la localitat de Tremp, on tindrà lloc l’onzena edició de la Jornada de Vins del Pirineu. Amb una programació que començarà a les 10 del matí amb la benvinguda institucional i acabarà a les dues del migdia amb les conclusions i la clausura, aquesta proposta de caràcter més professional presentarà dades sobre l’estat de l’enoturisme a la zona, ponències sobre estratègies de millora i també presentacions de projectes del sector i taules de treball per tenir més eines per crear-ne de noves.

Així, per exemple, Dolor Etxalar, del programa ‘Al Teu Gust’ de l’Ajuntament de Tremp; i David Esteller, director de Touristlab, explicaran quina és la situació actual de l’enoturisme del Pallars i quines línies de treball s’han traçat per al 2024. Després, Núria Martí, directora del portal Pallars Click, farà una xerrada sobre la comercialització de l’enoturisme al Pallars que se centrarà en com han de ser les experiències per a la venda en línia de propostes enoturístiques.

Aquesta part teòrica es complementarà amb la batejada com a Taula d’experiències, en què es compartiran tres models d’èxit que poden donar idees per a construir l’oferta enoturística de l’Alt Pirineu. Es parlarà de la Ruta del Vi del Bages, del projecte de Vinomi Rural experience, des de la Terra Alta i dels 18 anys d’experiència en enoturisme des del celler prioratí Celler Burgos Porta. Finalitzada aquesta exposició d’idees, es faran tres taules de treball per tal de passar a l’acció i treballar en el model d’enoturisme del futur del Pallars, que gaudiran d’un maridatge de vins i productes locals de la comarca.

Quarta edició de la NaNo, la festa del vi natural i novell d’Arenys de Munt

Finalment, dissabte 18 de novembre, a partir de les sis de la tarda, Arenys de Munt acull una nova cita amb la NaNo, la festa del vi natural i novell. Aquesta proposta, que enguany arriba a la quarta edició, vol impulsar-se més enllà de el vessant pedagògic que la caracteritza i que tots els vinaters fan per difondre el vi natural.

A més d’això, també vol esdevenir un punt de trobada de professionals de diversos àmbits que comparteixin la passió per aquest vi perquè gaudeixin de l’esdeveniment, coincideixin en l’espai i el temps i puguin parlar sobre el vi natural, amb l’objectiu de fer-lo més present.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa