VadeVi
Vinomi, nou projecte que uneix vins i experiències exclusives a la Terra Alta
  • CA

Es diu Vinomi Rural Experience. O Vinomi a seques, perquè l’essència d’aquesta nova proposta enoturística a la Terra Alta està en el joc de paraules entre vi i binomi: el vi, com a principal protagonista, malgrat també hi troba espai l’oli, un altre dels productes estrella de la comarca; i binomi com a concepte, “perquè el projecte s’ha pensat sobre la base de compartir, d’intercanviar coneixement i aprenentatges entre dues persones, entre grups, entre les persones que ens visitin i el propi territori”. 

Així ho explica a Vadevi Pilar Ferrando, baixebrenca de naixement, terraltina d’adopció, i responsable d’aquest nova proposta que està brotant a la Terra Alta i que es basa en objectius molt clars: “Vull ensenyar els racons més especials de casa nostra, donar a conèixer la història i els orígens del vi en una comarca de llarga tradició vitivinícola i sobretot, excitar els sentits i crear moments que la gent s’endugui per sempre a la memòria”. 

Activitat de tast a cegues al celler Josep Vicens de Gandesa | P.F.
Activitat de tast a cegues al celler Josep Vicens de Gandesa | P.F.

Ferrando organitza i guia a través de Vinomi diverses activitats enoturístiques de la mà de cinc cellers de la comarca: Bernaví i Vins del Tros, de Vilalba dels Arcs; els cellers Josep Vicens i Essència de Lluna, de Gandesa i Cellers Tarroné, que tenen la seu a Batea; i amb l’empresa d’olis Rius d’Or, de la Fatarella. I inspirant-se en cada projecte, en les instal·lacions de què disposen o en els entorns de cadascun d’ells, idea activitats que uneixen vi i música, experiències sensorials o visites teatralitzades, entre d’altres. 

Fins ara, malgrat està començant i la situació pandèmica l’obliga a fer visites controlades i amb aforaments limitats, ja ha guiat un tast de vermuts, visites per vinyes i cellers i ha acompanyat un tast de vins a cegues, on els participants gaudien dels productes amb els ulls tapats. Ara, coincidint amb el mes de juny i la millora de la situació sanitària a Catalunya, te programades diverses activitats, com la tarda de “Jazz- Tast” a Cellers Tarroné (12 de juny a les 19h) i una vetllada especial coincidint amb la revetlla de Sant Joan que tindrà lloc al celler Bernaví. 

Vinomi organitza una tarda de
Vinomi organitza una tarda de “Vi i Jazz” al celler Tarroné de Batea | cartell

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa