Vinya

!--akiadsense-->

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha fet efectiu aquest mes d’octubre, un nou pagament de l’ajut dels plans de reestructuració de la vinya, amb el qual en total enguany s’haurà pagat a 1.654 viticultors un total de 6.477.109 euros. Aquests ajuts del Fons Europeu Agrícola de Garantia Agrària (FEAGA) corresponen a les campanyes des del 2013 fins a la de 2017-2018.

Amb aquest últim pagament i els que es van fer al maig, juny i setembre, s’ha aconseguit incrementar en 1,4 M euros l’import inicial de 5.039.678 euros assignat a Catalunya en aquest concepte pel Fons Espanyol de Garantia Agrària">(FEGA). Això ha estat possible per l’esforç de tots els agents implicats en la gestió dels ajuts (grups de reestructuració, equips de suport al territori, i personal del DARP) que des de la fase de sol·licituds fins a la de pagaments, passant per l’execució de tots els controls, garanteixen una correcta utilització dels fons comunitaris.

Pel que fa a l’acumulat, en el període 2014-2018 a Catalunya s’han destinat 33.957.448 euros als ajuts dels plans de reestructuració de la vinya a una superfície de 9.054 ha. Això representa el 8,0% del pressupost total destinat a l’estat i el 8,7% del total de la superfície.

L’ajut de reestructuració i reconversió de la vinya és una mesura del Programa de suport al sector vitivinícola, previst al Reglament del Parlament Europeu i del Consell, pel qual es crea una organització comuna de mercats dels productes agraris, i que preveu que cada Estat membre presenti a la Comissió un projecte de programa de suport de cinc anys que comprengui mesures d’ajut al sector vitivinícola. Té un finançament 100% de la Unió Europea, i persegueix impulsar l’augment de la competitivitat de les explotacions vitivinícoles, afavorir la seva modernització i l’adequació varietal a les tendències del mercat, per tal de reforçar l’estructura del sector

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa