VadeVi
Agricultura resol les 574 sol·licituds presentades de l’ajut a la reestructuració de la vinya
De les vinyes de Mas Vida en sortirà un vi experimental

!--akiadsense-->

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya comunicarà, els propers dies, les resolucions de concessió dels ajuts a la reestructuració i/o reconversió de la vinya d’aquesta campanya 2020-2021 als 574 sol·licitants de 21 comarques que han fet el tràmit a través de la Declaració Única (DUN). Es tracta de la totalitat dels sol·licitants presentats.

Aquesta campanya els terminis de presentació de sol·licituds es van allargar ateses les circumstancies ocasionades per la Covid-19, fet que ha comportat realitzar aquesta resolució en aquests moments.

El pressupost disponible per a aquest ajuts aquesta campanya és de 4.929.135€, amb el que es pagarà el 50% de l’import de totes les sol·licituds, essent aquest percentatge el màxim concedit previst en campanyes anteriors. En cas de produir-se romanents s’estudiarà elevar-lo fins a un 60%, tal i com la normativa preveu d’acord a la situació provocada per la pandèmia.

Un cop comunicada la resolució s’obre el termini per a demanar una bestreta de l’import de l’ajut concedit per tal d’efectuar el primer pagament amb la màxima celeritat.

Aquest any les sol·licituds presentades són menys que les dels dos darrers anys (925 el 2018 i 800 el 2019). La situació creada per la pandèmia de la covid-19 i les circumstàncies complicades per les que passa el sector de la vinya poden ser les causes d’aquesta disminució.

Demarcació Beneficiaris

BARCELONA 180

CATALUNYA CENTRAL 18

GIRONA 10

LLEIDA 13

TARRAGONA 262

TERRES DE L’EBRE 91

TOTAL 574

L’ajut de reestructuració i reconversió de la vinya és una mesura del Programa de suport al sector vitivinícola, previst al Reglament (UE) 1308/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 desembre de 2013, pel qual es crea una organització comuna de mercats dels productes agraris, i que preveu que cada Estat membre presenti a la Comissió un projecte de programa de suport de cinc anys que comprengui mesures d’ajut al sector vitivinícola. Té un finançament 100% de la Unió Europea, que persegueix impulsar l’augment de la competitivitat de les explotacions vitivinícoles, afavorir la seva modernització i l’adequació varietal a les tendències del mercat, per tal de reforçar l’estructura del sector.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa