VadeVi
Agrobotigues.cat supera les 100 entrades de vi i cava
  • CA
Les vinyes de les cooperatives catalanes que participen a Agrobotigues.cat
Les vinyes de les cooperatives catalanes que participen a Agrobotigues.cat

!--akiadsense-->

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) va posar en marxa l’espai web de comercialització de productes cooperatius el passat mes de setembre Agrobotigues.cat i ja hi ha 108 entrades relatives a vi i cava. Així, fent la recerca per productes es pot accedir a vins i caves de cooperatives de Catalunya.

Amb el lema ‘La teva Agrobotiga, més a prop que mai’, el sector aposta per un consum sostenible i la venda de proximitat. Una desena de cooperatives ja treballen amb la plataforma i es preveu doblar en els pròxims mesos el nombre de cooperatives que participen en el projecte. Els productes es poden cercar per agrobotiga i per tipologia.

El president de la FCAC, Ramon Sarroca, explica que l’objectiu de la iniciativa és “fomentar la reactivació econòmica de les cooperatives agràries i impulsar la competitivitat en la venda de productes agroalimentaris de proximitat, creant un ‘marketplace’ cooperatiu per arribar nous mercats de consumidors”. Sarroca assenyala que la situació sanitària actual ha portat a un augment de les compres a través d’internet i un canvi d’hàbits en el procés de compra i, per això, des de la FCAC, han fet una “aposta empresarial” que “complementa l’activitat tradicional del sector i dinamitza l’ocupació a les zones rurals”.

Les cooperatives que ja es troben a la plataforma de venda en línia són les tarragonines Cevipe (l’Arboç), Vinícola del Priorat (Gratallops), l’Avellanera (la Selva del Camp), Cooperativa Agrícola d’Alcover i Soldebre (Tortosa); a més de la lleidatana Fruits de Ponent (Alcarràs), la gironina Cooperativa Agrícola de Garriguella i les cooperatives Agrària Plana de Vic, Agro Igualda i Agrícola Progrés-Garbí (Malgrat de Mar) de les comarques de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa