VadeVi
Aire lliure i personalització, els punts forts de l’enoturisme post Covid-19
  • CA
Enoturisme Penedès

!--akiadsense-->

En la fase 1 i 2 de desescalada són molts els cellers que han tornat a obrir les seves portes. De moment, com la resta de negocis i establiments, s’han obert primer les terrasses dels restaurants o bars, els que en tenen i a poc a poc s’anirà normalitzant la situació i el retorn a l’activitat.

Però serà el retorn a això que en diuen la “nova normalitat” una situació en la que caldrà superar els reptes de les noves mesures de seguretat, però en aquesta cursa l’enoturisme hi surt amb avantatge i tot i que molt tímidament alguna allotjaments ja estan rebent les primeres reserves.

Així ho assegura Núria Sala, la directora d’Enoturisme Penedès, en declaracions a Vadevi que afirma l’enoturisme ho te tto de cara per sortir-se’n, “els territoris que ofereixen enoturisme no són massificats, en la majoria dels casos l’oferta és personalitzada i l’activitat és prou camaleònica, és a dir amb una gran capacitat d’adaptació”.

És per això que, per exemple al Penedès, estan treballant des del primer moment del confinament per plantejar quins són els canvis, les alternatives i les propostes que es poden posar en marxa un cop es puguin rebre visitants amb normalitat.

“Els cellers estan envoltats de vinya i per tant les activitats a l’exterior creixeran molt i es potenciaran, això permetrà mantenir distància de seguretat i alhora poder gaudir d’un entorn a l’aire lliure amb el vi com a protagonista”, afirma Sala.

De moment tota aquesta feina es fa des del sentit comú. Les recomanacions oficials per part del govern espanyol sobre l’enoturisme encara no s’han publicat. Esperen rebre-les en les propers dies, però mentrestant ja s’estan dissenyant propostes noves. Núria Sala assegura que la predisposició de tots els cellers i establiments enoturístics del Penedès és tota, tot i que admet que en el primer moment, quan tot es va haver de tancar de cop, la sensació va ser de pànic.

Ara, per la responsable d’Enoturisme Penedès, és el moment de fer valer els punts forts que tindrà el turisme del vi en la nova situació post Covid, “l’enoturisme permet fer turisme en entorns singulars, i gaudir amb els teus, no amb desconeguts o amb activitats molt massificades i a més es poden dissenyar a mida, i això dona molta seguretat”.

Si ja des de fa temps es busquen sinergies entre els diferents actors que participen en l’enoturisme, ara més que mai “caldrà que als visitants els hi posem les coses fàcils. Apostarem molt pel producte creuat. Que si uns turistes fan un tast a un celler a fora ja s’hi trobin unes bicicletes per fer una ruta entre vinyes, o que al seu allotjament, l’enòleg d’un celler s’hi pugui desplaçar per fer-hi un tast de vins”.

Des d’Enoturisme Penedès no s’aventuren a fer previsions perquè no està clar que pot passar aquest estiu. Una zona que està acostumada a rebre 400.000 turistes anual i que enguany ho donarà tot per revitalitzar-se.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa