VadeVi
Així es va fer l’escumós de Cameron Diaz amb Raventós i Blanc
  • CA
Katherine Power i Cameron Diaz han tret quatre vins dos d'ells catalans
Katherine Power i Cameron Diaz han tret quatre vins dos d’ells catalans | Avaline

!--akiadsense-->

L’actriu americana Cameron Díaz està posant en el mapa mundial el vi català. Juntament amb l’emprenedora Katherine Power ha tret una col·lecció de 4 vins i dos d’ells són catalans. El blanc l’elabora Can Ràfols dels Caus, un xarel·lo del Massís del Garraf i l’escumós, l’últim que ha tret, el fa Raventós i Blanc.

Pepe Raventós, responsable de Raventós i Blanc, explica a Vadevi que en general no és molt amics dels vins de celebritys “crec que en aquests casos es dona massa importància a la persona famosa quan en realitat en un vi el més importat és la vinya, la terra, però en aquest cas, les dues sabien molt bé què volien, i en un any de còvid ens ha anat molt bé”.

Avaline Sparkling, l'escumós de Cameron Díaz que elabora Raventós i Blanc
Avaline Sparkling, l’escumós de Cameron Díaz que elabora Raventós i Blanc

!--akiadsense-->

Fa un parell d’anys es van posar en contacte amb Raventós i Blanc a través de videconferència (un sistema que no sabíem que al cap de poc integraríem perfectament a les nostres vides). Volien saber com treballaven i sobretot la filosofia del celler pel que fa al medi ambient i la sostenibilitat.

Una cosa que tenien clara Cameron Díaz i Katherine Power era que havia de ser un escumós ecològic, respectuós amb el medi ambient. I és que el vi és el que li faltava a l’actriu que des de fa uns anys aposta molt fort per una alimentació saludable i “neta”.

Així les coses es van desplaçar fins al Penedès per conèixer de prop Raventós i Blanc, “als Estats Units és una marca que ha pres prestigi per la qualitat i pel màxim respecte a la natura i això va ser un catalitzador” explica el seu màxim responsable.

Les vinyes de Raventós i Blanc amb les banyes per utilitzar els compostos biodinàmics
Les vinyes de Raventós i Blanc amb les banyes per utilitzar els compostos biodinàmics | Raventós i Blanc

!--akiadsense-->

“Amb elles vam visitar les vinyes de pagesos de la Vall de l’Anoia amb qui treballem des de fa molts anys. No ho fem amb vinyes pròpies però al final el que compren és la nostra filosofia de treball”, diu Pepe Raventós. I és per això que han fet un escumós a mida, és a dir, no és un dels escumosos de Raventós i Blanc amb una altra etiqueta.

I és que per Pepe Raventós, “en aquests moments Raventós i Blanc als Estat Units és una alternativa als xampany per sostenibilitat” i destaca que això ho confirma el fet que la mateixa Cameron Diaz es decidís per un escumós català i no pas per un xampany. “De fet xampanys ecològics n’hi ha molt pocs, perquè el clima natural de la vinya és el Mediterrani, amb una pluviometria que permet intervenir molt poc a la vinya”, afegeix.

L’Avaline escumós està elaborat amb el cupatge clàssic de macabeu, xarel·lo i parellada, però poca, amb una criança de 18 mesos sobre lies. “Un escumós de perfil clàssic, molt rodó, a un preu molt competitiu de 29 dòlars” afirma el responsable de Raventós i Blanc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa