Estava previst que obrís el calendari de fires del vi, però finalment, els organitzadors i el sector han acordat ajornar dos mesos la celebració de l’esdeveniment. La segona edició del certamen, prevista inicialment del 7 al 9 de febrer del 2022, tindrà lloc a la primavera, coincidint amb els dies 4 a 6 d’abril, al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.

Les noves dates de l’esdeveniment tenen, segons un comunicat de l’organització, el suport de la majoria de les firmes vitivinícoles i cellers participants a BWW, representats per la Federación Española del Vino (FEV), el Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación (MAPA), España Exportación e Inversiones (ICEX) , la Confederación Española de Consejos Reguladores Vitivinícolas (CECRV) i l’Associació Vinícola Catalana, entre d’altres organismes i institucions que componen la seva comissió organitzadora.

Amb la participació esperada de més de 600 cellers i la pràctica totalitat de Denominacions d’Origen i Consells Reguladors, BWW s’alça com un dels grans aparadors de promoció internacional per als vins espanyols.El seu posicionament clarament internacional ha condicionat el trasllat de dates, ja que el nostre objectiu principal és augmentar les oportunitats de negoci de les empreses expositores, propiciant trobades i ocasions de contacte amb compradors internacionals, distribuïdors i importadors per tal d’incrementar les seves exportacions o facilitar l’accés a nous mercats, explica Javier Pagés, president del saló.

Les noves dates busquen celebrar el saló en un context més idoni “que permeti preservar la seva proposta de valor, garantir el màxim retorn a les seves empreses participants i assegurar la projecció de futur que té el saló, com vam veure a la seva exitosa primera edició”, afirma J. Antonio Valls, director general d’Alimentaria Exhibitions, societat de Fira de Barcelona que organitza BWW.

Valls expressa la seva confiança queels viatges i les reunions internacionals estiguin més normalitzades en les noves dates”, un factor clau del saló que compta amb un programa de Hosted Buyers mitjançant el qual es convida més de 350 professionals internacionals procedents de 40 països compradors de vi espanyol, i la presència del qual al certamen dóna lloc a més de 4.000 reunions de negocis amb les empreses expositores.

El trasllat de BWW a abril coincidirà amb la celebració d’Alimentaria & Hostelco, que es durà a terme del 4 al 7 d’abril del 2022 al recinte Gran Via de Fira de Barcelona. La simultaneïtat d’aquests salons serà, però, un fet totalment excepcional, fruit del context actual.

Després de la propera edició, el saló optarà per celebrar-se cada any, per la qual cosa tornarà al febrer de 2023, ocupant el primer lloc al calendari internacional d’esdeveniments vitivinícoles. BWW 2022 preveu la participació de més de 600 cellers i la visita de prop de 20.000 professionals. A la seva primera edició de febrer de 2020 van acudir 550 firmes expositores i 15.600 professionals, un 13% procedents de 54 països.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa