Albet i Noya i la pedra seca

!--akiadsense-->

Com ja és habitual, la formació anirà a càrrec de dos mestres margers de l’Escola Mallorquina que es desplaçaran al Penedès per formar a nous professionals i recuperar així les antigues terrasses de les vinyes de coster d’Albet i Noya. Les places estan limitades a 20 persones i es dividiran en dos grups en funció del nivell dels participants.

La vinya del Fanio (d’on en surt un vi amb el mateix nom) és un dels exemples més representatius de les muntanyes de l’Ordal pel que fa a l’ús de marges de pedra seca. Ens trobem davant una vinya vella de xarel·lo, plantada en vas i a la part més alta de la finca Can Milà de la Roca. Com el seu nom indica, els sòls d’aquest redol són extremadament pedregosos, fet que atorga una gran personalitat als seus vins.

El curs coincidirà amb la missió inversa que organitza Qalidés i la DO Penedès on es vol mostrar les excel·lències de la denominació a 50 professionals sommeliers i periodistes de renom i que visitaran els treballs de recuperació dels marges de pedra seca.

Albet i Noya, pioner en el cultiu ecològic, va començar la seva aventura l’any 1978, essent el primer elaborador de vi ecològic d’Espanya. Actualment disposa de més de 80 hectàrees de vinya ecològica i produeix aproximadament un milió d’ampolles. Exporta la seva filosofia i valors a més de 30 països de tot el món.

INFORMACIÓ DEL CURS

Dies: 4 i 5 de març de 2019

Lloc: Can Milà de la Roca, a Lavern-Subirats

Horari: de 8 a 18h. (aproximadament)

Preu: 60 euros

Material necessari: un martell especial per picar pedra, guants i ulleres de protecció.

Informació i reserves: comunicació@albetinoya.cato al telèfon 938994812 (Núria)

Comentaris

    Lavernc Gener 23, 2019 | 13:11
    Qui ensenyi l'Albet els pegats d formigó, gens integrats en el medi, que ha fet a l'altre costat de Can Milà de la Roca per desviar l'aigua i que no se li endugui els camins, que li ensenyin a fer rases, molt ecològic i tota la finca està ben regada cosa que els q fan producció convencional no es poden permetre, i ja no parlem de les desenes de alzines i roures casino centenaris que va tallar a la mateixa finca sense justificació.

Nou comentari