VadeVi
Albet: «Cal fer una volta més de cargol en el Clàssic Penedès»
  • CA

Josep Maria Albet és de nou el president de la DO Penedès. Assegura que li queden projectes per tancar però té clar que aquest serà el seu últim mandat.

Una de les coses pendents és filar més prim en els requisits previstos pel Clàssic Penedès, els escumosos exclusius d’aquesta denominació d’origen.

“Per tal de fer un altra volta de cargol i de restringir encara més el que volem que sigui el Clàssic Penedès, s’han encarregat una sèrie d’estudis al VITEC de Falset perquè analitzin el comportament i l’evolució de les diferents varietats, autòctones i foranes en l’elaboració del vi escumós”, explica el president de la DO Penedès.

Si es detecta alguna varietat que no evoluciona bé amb els paràmetres de criança previstos es descartarà. Seran doncs aquests estudis, que es faran al llarg dels propers anys, els que determinaran les properes regulacions del Clàssic Penedès

L’altra gran tema que centrarà l’últim mandat de Josep Maria Albet és a delimitació de les subzones de la DO Penedès.

“Ara ja ho tenim embastat amb noms per a cada una d’elles tot i que són encara provisionals i ara és el moment de definir com han de ser”, diu Albet.

L’objectiu de promoure aquestes diferenciacions és perquè es considera que quan es va determinar quin seria l’àmbit geogràfic de la denominació dorigen no es va tenir en compte el concepte terroir i ara mateix es fan vins prou diferenciats tenint en compte el sòl, el clima, l’entorn…

Albet encara doncs el seu últim mandat però amb un Consell Regulador força renovat. “Han desaparegut els grans productors, només queda Torres que han donat pas a cellers més petits, amb representants més joves amb molta empenta i ganes de fer coses”, assegura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa