Des de fa 43 anys, Alella es converteix durant el segon cap de setmana de setembre en l’aparador i altaveu del vi i del territori DO Alella amb la Festa de la Verema. Enguany, del 8 al 10 de setembre, aquest municipi convida tothom a gaudir dels seus vins, gastronomia, paisatge i patrimoni. Enguany, la imatge gràfica de la festa és obra de l’estudi de disseny Pilar Gorriz, que va ser el guanyador del concurs convocat per l’Ajuntament: es tracta d’una composició en la qual es pot llegir el nom d’Alella fet amb grans de raïm.

El vi és com sempre el principal protagonista de la Festa, però enguany encara ho serà més. A més de tastar els elaborats pels diferents cellers de la DO, també estan convidats a la Mostra els vinaters del territori de Denominació dOrigen Alella. Enguany, i com a novetat, s’estrena una nova copa, més gran i adequada per al tast de vins que la que s’ha vingut utilitzant els darrers anys. A la Mostra, instal·lada a l’Hort de la Rectoria, també es podran degustar els plats elaborats per a l’ocasió per una vintena de restaurants.

Entre les activitats de vi programades, hi ha el Tapes + Vi que ofereixen 13 bars i restaurants del poble, les visites als cellers i el tast jove de vins. El món del vi i de la vinya són també el fil conductor d’altres propostes del programa: la tallada de raïm infantil, la verema nocturna (l’Enotast matiner), les rutes patrimonials, la proposta artística de Can Manyé i les classes magistrals, que es detallen a sota.

Enguany a més, es poden adquirir els tiquets per a les diverses activitats en antelació (des d’aquest dimecres 30 d’agost), a través de la nova pàgina web de la Festa de la Verema, o bé des del portal d’Enoturisme DO Alella. La venda de tiquets de degustació de la Mostra es fa presencialment, però per facilitar l’adquisició i reduir les cues, també es pot fer de forma anticipada a l’Oficina de Turisme. La Festa de la Verema també serà present a les xarxes amb l’etiqueta #Veremalella17.

ISMA PRADOS, EL PREGONER

El tret de sortida de la 43a Festa de la Verema el donarà Isma Prados, el cuiner del programa Cuina x solters de TV3. És el convidat a fer el pregó durant l’acte dinauguració que tindrà lloc el divendres 8 de setembre a les 19h a la Plaça de l’Ajuntament.

LA VEREMA ARTÍSTICA

Per a aquesta verema, Can Manyé proposa “Allò que vindrà”, un projecte de lartista Jordi Mitjà, una incursió que parteix del mateix paisatge del vi i dels materials que se’n deriven, molts cops, dels mateixos descarts dels processos que segueix la creació d’un vi i sobretot del temps que sutilitza fins a tenir un producte de qualitat. Aquesta noció del pas del temps sobrevola tot aquest projecte d’especificitat escultòrica. Allò que es veu i allò que amaga el mateix procés d’un vi és altament atractiu. L’exposició s’inaugura el dijous 7 de setembre a les 20.30h i es podrà visitar fins el 15 d’octubre.

TRES CLASSES MAGISTRALS

Per a les persones que vulguin aprofundir en el món del vi, el programa ofereix tres classes magistrals, que enguany estaran dirigides pels sommeliers Anna Vicens, Ferran Centelles i Arnau Marco i que es faran els dies 12, 13 i 14 de setembre. “Les dones a través dels seus vins”, és el tema escollit per sommelier Anna Vicens, presidenta de l’Associació Catalana de sommeliers. Ferran Centelles, sommelier col·laborador elBullifoundation i cofundador de Wineissocial, ens parlarà de lart de combinar vi i menjar i Arnau Marco, fundador de la consultoria vinícola Consultvi, tancarà les classes magistrals amb una sessió en la qual es tastaran diversos paisatges de la DO Alella a través de diferents vins procedents de vinyes entre el mar i la muntanya.

CONCURS DAPARADORS

Per encomanar lesperit de la Festa de la Verema i fer-la més present al poble a través dels seus establiments, lAjuntament convoca cada any el Concurs dAparadors. Enguany shan presentat al concurs una desena de comerços d’Alella. Els guanyadors es donaran a conèixer a lacte dinauguració del 8 de setembre. Hi ha tres premis escollits per un jurat i un premi popular que decideixen els ciutadans i les ciutadanes a través del seu vot. Per a poder votar cal participar en el joc de la paraula secreta aconseguint les lletres que es donen a cadascun dels establiments participants.

La Festa de la Verema dAlella és una cita que cada any atreu més de 25.000 visitants. A les darreres edicions s’han incrementat considerablement les degustacions, superant les 30.000 consumicions de vi i menjar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Dionís a agost 31, 2017 | 11:26
    Dionís agost 31, 2017 | 11:26
    Cada tast de vi 2€ i la copa a part ? Doncs tractant-se d'una mostra tan elitista, no espereu que vagi gent obrera i senzilla.

Nou comentari

Comparteix