El celler Alella Vinícola, ubicat actualment a la Rambla Àngel Guimerà del municipi d’Alella, s’està plantejant traslladar la seva producció vinícola fora de l’edifici actual. Segons avança la Revista Alella i ha pogut confirmar Vadevi, l’empresa estaria barallant la possibilitat d’instal·lar-se a la Finka 4.1 (Can Jonc) on actualment hi té també un espai en propietat. Les futures instal·lacions estarien adaptades a les necessitats tècniques actuals i disposaria d’espais preparats per encarar el nou projecte enoturístic que els elaboradors volen activar de cara l’any vinent.

Xavi Garcia, propietari d’Alella Vinícola, comenta a Vadevi que ja fa un temps que es plantegen aquesta possibilitat de trasllat, per diversos motius, entre els quals, temes logístics i de funcionament intern, i sobretot, pel fet que l’actual edifici modernista de primers del segle XX tindria problemes estructurals importants que compliquen la seva conservació. A més a més, insisteix Garcia, han de fer front a altres complicacions pel fet d’estar al centre històric del municipi.

Seu d’Alella Vinícola | cedida

D’altra banda, i més enllà dels canvis en la seva seu, l’empresa hauria iniciat algunes converses amb l’Ajuntament local per tal de valorar opcions i veure quin hauria de ser el futur de l’actual seu, antiga cooperativa local i un dels edificis més emblemàtics i estimats d’Alella. Segons Garcia, aquestes converses estarien en una fase molt inicial i s’estaria estudiant diverses opcions per decidir-ne el futur ús, en cas que finalment hi hagi el trasllat. “Busquem la millor solució per mantenir l’edifici arquitectònic”, dirà el propietari del projecte vinícola.

Alella Vinícola és un celler fundat l’any 1906 amb una llarga història i vinculació al territori DO Alella. Un dels més grans testimonis de la importància del sector del vi a Alella, que ha donat vida a vins emblemàtics com el Marfil, l’Ivori o els dolços generosos.

Entorn del nou projecte d’Alella Vinícola | Alella Vinícola

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa