VadeVi
Als avions del rei i del president espanyol no es pren vi català
A l'avió oficial de Pedro Sánchez no s'hi beu vi català

!--akiadsense-->

A l’Airbus A380 en el que viatja el rei d’Espanya Felipe VI i el Dassault Falcon 900 en el que vola el presidente del govern espanyol, Pedro Sánchez el vi català no hi entra. El Confidencial Digital ha tingut accés al contracte de “subministrament de productes miscel·lani embarcats en els sistemes d’armes T.18 i T.22 (codis que corresponen als dos avions) de l’Exèrcit de l’Aire” que té un pressupost de 40.000 euros sense impostos i allà es detalla quin és el vi que ha de pujar a bord.

El contracte acaba dia 31 de desembre sense possibilitat de pròrroga pel que ara s’han de licitar els nous productes, amb un contracte que servirà per a subministrar aliments i begudes a aquests avions durant el 2020.

Així, les denominacions d’origen que s’especifiquen són Ribera del Duero, en concret el vi Pago de los Capellanes (o equivalent) amb un preu màxim de 30 euros sense IVA. També es busquen ampolles de 27’70 euros com a màxim, de vins reserva de la DOQ Rioja del celler El Puntido i un altre vi negre de criança també de Rioja per amb un preu de 8 euros.

També es demanen diversos vins de criança de la DO Ribera del Dueri de 12’5 i 13’5 euros, i amb el mateix preu vins negre de criança de la DO Toro. Els blancs escollits són un albariño de 12 euros (sense espcificar la denominació) i un verdejo de Rueda de 6 euros de la marca Yllera o equivalent.

L’única presència catalana, però no segura, entre les begudes dels dos avions avions oficials és el Brandy de Torres. Han de ser ampolles d’un preu entre 10’90 i 24’55 euros de les marques Torres, però també poden ser de Magno, Gran Duque de Alba Carlos III i Carlos I.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa