VadeVi
Als Premis Vinari, el valor de l’antiguitat
  • CA

Última llista de finalistes i última categoria. Ara ja els tenim tots.

Deu són els vins dolços que han aconseguit passar la nota de tall i s’han situat a dalt de tot per tal de ser tastats el dia 14 de setembre a Rubí.

I d’aquests deu, cinc com a mínim són soleres. Aquest sistema preveu buidar només una part de la bota per embotellar i tornar a reomplir-la per seguir la criança, pel que es poden trobar soleres de fins a 100 anys.

No és el cas de cap dels finalistes, però per exemple, al De Muller Aureo Dulce Añejo Solera 1954, com el seu nom indica, una part del vi que hi ha a l’ampolla té 61 anys.

Les altres soleres són més joves, del voltant dels 12 anys, però així i tot han aconseguit captivar al jurat dels Premis Vinari. Així com també ho han fet els altres cinc classificats.

La denominació d’origen dominant és l’Empordà i la varietat el lledoner o garnatxa. Aquesta la trobem roja i blanca combinades entre elles en set dels finalistes. Els altres tres són monovarietals de samsó o carinyena, de pansa blanca o xarel•lo i de moscatell de gra petit.

Ja siguin més vells o més joves, la qüestió és que tots han aconseguit una bona puntuació que els permet optar a ser els millors de Catalunya en la seva categoria i qui sap si els millor dels millors dels prop de 850 participants.

Els finalistes dels Premis Vinari 2015 en la categoria de Vins Dolços, Rancis i de Postres són, en estricte ordre alfabètic:

– De Muller Aureo Dulce Añejo Solera 1954 DO Tarragona

– El Vi del Vent 2014 del Celler Mas Vicenç DO Tarragona

– Ètim Verema Tardana Negre 2012 Cooperativa Falset Marçà DO Montsant

– Gamberrillo Mistela Negra 2014 de Pagos de Hibera DO Terra Alta

– Garnatxa d’Empordà Solera Mas Llunes DO Empordà

– Josefina Piñol Blanc 2013 del Celler Piñol DO Terra Alta

– Marfil Molt Dolç Soleres 2003 d’Alella Vinícola DO Alella

– Perelada Garnatxa de l’Empordà 12 anys 2003 DO Empordà

– Solera Garnatxa d’Empordà del Celler Cooperatiu d’Espolla DO Empordà

– SoliSerena Garnatxa d’Empordà del Celler Cooperatiu d’Espolla DO Empordà

Així doncs, tots aquest vins competiran el proper dia 14 per tal d’aconseguir el màxim guardó, perquè de fet, aquest any, ja se sap que tots ells rebran un premi.

El resultat del tast final es donarà a conèixer el proper 9 d’octubre a Vilafranca del Penedès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa